Ρένια Λουιζίδου


Χαίρετε αγαπητοί μου. Σήμερα, θα ασχοληθώ με μία ηθοποιό που την θαυμάζω πάρα πολύ. Παίζει με τόση φυσικότητα τον κάθε ρόλο που υποδύεται, είτε αυτός είναι θεατρικός, είτε τηλεοπτικός, είτε κινηματογραφικός και έχει κερδίσει τις καρδιές του κόσμου. Φυσικά αναφέρομαι στη Ρένια Λουιζίδου, η οποία χάρη στο ταλέντο της μεταμορφώνεται όπως ο χαμαιλέων από δεινή μαγείρισσα στη ¨Πολίτικη Κουζίνα” σε μία μητέρα που τα βρίσκει “σκούρα” στο μεγάλωμα των τριων παιδιών της στη καταπληκτική “Παιδική Χαρά”.


Η Ρένια Λουιζίδου το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Αργυρώ, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ένα όμορφο πρωινό του Ιουλίου το 1966. Φοίτησε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο “Ανατόλια”. 'Εχει πάρει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, έχει δουλέψει και στο θέατρο αλλά και στο κινηματογράφο. Από το 1997 είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο.

Στη τηλεόραση, την Ρένια την πρωτογνωρίσαμε μέσα από την πολύ πετυχημένη σειρά “Απαράδεκτοι”( Mega) το 1991. Αν και ο ρόλος της ήταν σχετικά μικρός, χάρη στο ταλέντο της και το παρατσούκλι που της είχε χαρίσει τότε ο Γιάννης Μπέζος, μέχρι τώρα όλοι θυμόμαστε την παρουσία της στο σίριαλ αυτό. Αλλά πριν από τους “Απαράδεκτους” είχε συμμετάσχει το 1988 στη σειρά της ΕΤ2 “ Ένας φιλήσυχος άνθρωπος”.Λίγα χρόνια αργότερα, το 1997 πρωταγωνίστησε στη επίσης πετυχημένη σειρά του Ant1 “Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή” ενώ ακολούθησε το 2000 η σειρά “Εσύ φταις”. To 2001 μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη πρωταγωνίστησε στη σειρά του Star “Δροσουλίτες”

Δύο χρόνια αργότερα, η Ρένια Λουιζίδου υιοθετώντας τον ρόλο της “Χαράς Χάσκα” πρωταγωνιστεί μαζί με τον Χάρη Ρώμα στη κωμική σειρά “Το Καφέ της Χαράς” (Ant1). Μετά το τέλος της σειράς, η Ρένια Λουιζίδου πρωταγωνίστησε στη δραματική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου “Η Ιωάννα της Καρδιάς” (Mega), ενώ στη συνέχεια πρωταγωνίστησε μαζί με τον Αιμίλιο Χειλάκη στη σειρά “Κλεμμένη Ζωή” (Ant1). Επίσης, έχει κάνει και κάποιες γκεστ εμφανίσεις στις σειρές “Αυθαίρετοι” (1989) “Εκείνες και εγώ”(1996) “Εντιμότατοι κερατάδες” (2006) “Κόκκινο Δωμάτιο”, (2006) “7 Θανάσιμες Πεθερές” (2006) ενώ την σεζόν που μας πέρασε δοκιμάστηκε στη παρουσίαση της καθημερινής εκπομπής “Έχουμε και λέμε” στην κρατική τηλεόραση.



Στο θέατρο, η Ρένια Λουιζίδου έχει πάρει μέρος σε πέντε παραστάσεις. Αυτές είναι οι εξής: - “Η Όπερα της Πεντάρας”

- “Πολύ κακό για το τίποτα”

- “Λυσιστράτη”

- “Ο βιολιστής στη στέγη” και

- “Το νυφικό κρεββάτι”.



Εκτός από το θέατρο και την τηλεόραση, η Ρένια Λουιζίδου έχει συμμετάσχει και στο κινηματογράφο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη ταινία όπου έλαβε μέρος ήταν το “Άντε Γεια” το 1990. Εννιά χρόνια αργότερα, το 1999 συμμετείχε στο “Safe Sex” των Ρέππα-Παπαθανασίου, ενώ το 2001 είχε ένα μικρό γκεστ ρόλο στη ταινία πάλι των Ρέππα- Παπαθανασίου “Το κλάμα βγήκε από το παράδεισο”. Επίσης το 2001 η Ρένια Λουιζίδου πρωταγωνίστησε στη ταινία “Πάμπτωχοι Α.Ε”, ενώ το 2003 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στη δραματική ταινία “Πολίτικη Κουζίνα”.

Τέλος, την φετινή τηλεοπτική σεζόν, η Ρένια Λουιζίδου πρωταγωνιστεί στη κωμική σειρά “Παιδική Χαρά” με τον Κώστα Κόκλα.







Sincerely yours

Μαίρη

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...και στης Ελλαδος τα παιδιά την έχουμε δει...