Παύλος Χαικάλης: Ο πιο γλυκός διαχειριστής

Για ακόμα μία φορά αγαπητοί αναγνώστες αποφάσισα να γράψω ένα μικρό κείμενο για έναν αγαπημένο κωμικό και πολύ ταλαντούχο ηθοποιό, τον Παύλο Χαικάλη. Φέτος μας συστήνεται ως «κ. Μπαλαφούτης» και είναι ο πιο γλυκός διαχειριστής της πολύ πετυχημένης τηλεοπτικής «Πολυκατοικίας». Όμως, τι θα λέγατε να μάθουμε λίγα πράγματα για τον ίδιο και για την πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα; Ας αρχίσω λοιπόν χωρίς  καθυστέρηση..
                    Ο Παύλος Χαικάλης γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1959 στο Κατάκωλο Ηλείας, αλλά τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στη Πάτρα. Ο αγαπημένος μας ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Στο ελεύθερο του χρόνο είναι ερευνητής αστρολογίας.
                    Στο κινηματογράφο έχει πάρει μέρος σε 11 ταινίες. Το 1981 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ταινία: «17 σφαίρες για έναν άγγελο». Ακολούθησε το 1984 η ταινία «Λούφα και Παραλλαγή», ενώ από το 1985 ως το 1989 συμμετείχε στις εξής ταινίες: «Κορίτσια για τσίμπημα», «Ο Αγκαλίτσας λαγωνικό», «Ο βάρβαρος και η Βαρβάρα», «Ο σαρδελοφάγος», «Απουσίες», «Το δίδυμο της Συμφοράς» και «Από τα θρανία στα μπουζούκια». Οι πιο πρόσφατες ταινίες όπου συμμετείχε ο Παύλος Χαικάλης είναι το « Safe Sex» (1999) και οι «Λουκουμάδες με μέλι» (2004)
                    Εκτός από κινηματογράφο, ο Παύλος Χαικάλης έχει κάνει και πολύ θέατρο τα τελευταία χρόνια. Το 1991 για πρώτη φορά συμμετείχε στη επιθεώρηση «Ελλάς το Καφενείο σου», ενώ το 1993 συμμετείχε πάλι σε επιθεώρηση στη «Πίτσες Μπλε». Επίσης έχει συμμετάσχει στις εξής θεατρικές παραστάσεις: - «Έγκλημα και τιμωρία»
                                                  - « Κάποιος να σηκώνει το τηλέφωνο»
                                          -   « Οι άθλιοι»
                                           - «Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας»
                                          -  « Υπηρέτης δύο αφεντάδων».
                               Την περίοδο 2006-2007 συμπρωταγωνίστησε μαζι με τον Πέτρο Φιλλιπίδη στη παράσταση  «Ψέμα στο Ψέμα» ενώ το καλοκαίρι του 2007 περιόδευσε με την θεατρική παρασταση «Θεσμοφοριάζουσες» σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη παράσταση στη οποία συμμετείχε ήταν το 2008 στο πολυπετυχημένο μιούζικαλ «Οι παραγωγοί».
                      Μα και στη τηλεόραση η πορεία του Παύλου Χαικάλη είναι τεράστια,  καθώς φέτος κλείνει 28 χρόνια τηλεοπτικής καριέρας.Η πρώτη του συμμετοχή ήταν το 1980 στη σειρά «Του κουτιού τα παραμύθια» στη κρατική τηλεόραση, ενώ ακολούθησαν οι τηλεοπτικές σειρές « Ο δικός μας άνθρωπος»,( 1984) «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του»,(1985) «Μαντάμ Σουσού» (1986), «Ο τροχός της τύχης» (1990), «Ο χαρτοπαίχτης» (1990), « Συγκάτοικοι στη τρέλα» (1992), « Αξέχαστες κωμωδίες» (1996), « Κρις κρος» (1999), « Πυροτεχνήματα στο τσεπάκι σου» (1999), «Τι ψυχή θα παραδώσεις» (2000).Για δύο τηλεοπτικές σεζόν (2005-2007) πρωταγωνίστησε μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, και τον Σάκη Μπουλά στη πετυχημένη σειρά «Πενήντα-Πενήντα» στο τηλεοπτικό σταθμό Mega. Μετά το «Πενήντα-Πενήντα» ακολούθησαν οι λιγότερο πετυχημένες σειρές του Ant1, «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» και «Τα κορίτσια του Μπαμπά», μαζί με την Κατερίνα Παπουτσάκη, Ελένη Καστάνη, Ράνια Σχίζα.
                             Τέλος, ο Παύλος Χαικάλης έχει συμμετάσχει και σε δύο καθημερινές απογευματινές τηλεοπτικές σειρές. Το 2001 συμμετείχε στο σίριαλ «Κάτω από την Ακρόπολη»  που παίχτηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ενώ το 2007 πήρε μέρος στο καθημερινό «Βέρα στο Δεξί» στο Mega. Ακόμα, έχει κάνει κάποιες γκεστ εμφανίσεις στη σατυρική σειρά « 10 μικροί Μήτσοι» στο Mega (1991), αλλά και στην  τηλεοπτική σειρά «7 Θανάσιμες Πεθερές».

Σχόλια