Κρατερός Κατσούλης





Με το τέλος της τηλεοπτικής σειράς L.A.P.D που μας κρατούσε συντροφιά τα δύο τελευταία χρόνια, αποφάσισα αυτή την φορά να φιλοξενήσω σε αυτή την στήλη, τον Κρατερό Κατσούλη.

Ο Κρατερός Κατσούλης γεννήθηκε το 1971 στη Γενεύη, όπου είχε ζητήσει ο πατέρας του πολιτικό άσυλο τα χρόνια της δικτατορίας. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη το 1994, ενώ είναι φοιτητής στο τμήμα Θεατρολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.Έχει ασχοληθεί και με την μουσική μαθαίνοντας σολφέζ, πιάνο και τύμπανα.

Η σχέση του Κρατερού με την τηλεόραση ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Ήταν 9 χρονών όταν συμμετείχε στη τηλεοπτική σειρά της ΕΤ1 “Τα μουστάκια του Ήλιου” το 1980. Λίγα χρόνια αργότερα το 1986, παρουσίασε την παιδική εκπομπή “Χιλιοποδαρούσα” στη ΕΤ1.Ακολούθησαν οι σειρές “Φάκελος Αμαζών” (1990) “Ξημερώνει και και βραδιάζει” (1991) και “Χωρίς Μακιγιάζ” (1992) . Το 1993 παρουσίασε την εκπομπή “Το ξέρεις; Απάντησε”. Το ίδιο έτος συμμετείχε στα σίριαλ “Η εκτέλεση” “Καθένας με την τρέλλα του”, “Οι χρηματιστές”.Το 1995 έπαιξε στα σίριαλ “Πρόβα Νυφικού”, “Στη κόψη του ξυραφιού” και “Ροζ Συννεφάκι”.

Τρία χρόνια αργότερα, έπαιξε στη σειρά του Mega “Ο Μεγάλος Θυμός”, ενώ ένα χρόνο αργότερα ήταν ο παρουσιαστής της εκπομπής “Telecine” στο Star. Αργότερα ακολούθησαν οι σειρές “Εγκλήματα”, “Σχεδόν ποτέ”, “Αντίστροφη μέτρηση”, “Παράδεισος για τρεις”, “Ευτυχισμένες μέρες”. Επίσης έχει κάνει γκεστ εμφανίσεις σε πολλά σίριαλ, ενώ από το 2008 έως σήμερα πρωταγωνιστεί στη σειρά L.A.P.D.

Εκτός από την τηλεόραση έχει δουλέψει και στο θέατρο. Οι δύο πρώτες παραστάσεις που έδωσε ήταν το 1992 στο Ηρώδειο, στα έργα “Ιππείς” και “Τρωάδες”. Το 1995 συμμετείχε στις παραστάσεις “Αχαρνής” και “Ρωμαίος και Ιουλιέττα” . Ακολούθησαν οι παραστάσεις “Άμλετ ο Β”, “Το λουτρό” κ.α. Φέτος μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στη παράσταση “No Shakespeare Please» και στις παραστάσεις με τους “Άγαμους Θύτες”.

Τέλος, ο Κρατερός στο κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες. Μερικές από αυτές είναι : “Ηνίοχος”, “Το μήλο της Έριδος¨”, “Το κλάμα βγήκε από το παράδεισο” “Μεταξύ φίλων” κ.α, ενώ έχει ασχοληθεί και με το ραδιόφωνο.

Σχόλια