Ευδοκία Ρουμελιώτη

Το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε καλύτερα την Ευδοκία Ρουμελιώτη μέσα από το ρόλο της "Μαρίζας", της μαθήτριας που ερωτεύεται τον καθηγητή της στη σειρά του Ant1 "Θα βρεις τον δάσκαλο σου". Αλλά η Ευδοκία είχε κάνει και άλλα πράγματα τόσο στη τηλεόραση όσο και στο θέατρο πολύ πριν την σειρά αυτή. Ας γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα την ηθοποιό Ευδοκία Ρουμελιώτη μέσα από την σημερινή στήλη.


Η Ευδοκία Ρουμελιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Αυγούστου 1978. Όταν τελείωσε το Λύκειο πέρασε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας, όπου και αποφοίτησε από αυτήν. Μετά το τέλος της Θεολογικής σχολής πήγε στη Δραματική σχολή του Βασίλη Διαματόπουλου "Ίασμος". Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και θεάτρου στο Θέατρο των Αλλαγών, όπου και αποφοίτησε το 2000.

Το 1998 η Ευδοκία Ρουμελιώτη έκανε το τεμπούτο της στη τηλεόραση με την σειρά "Σαν αδελφές" στην ΕΤ1, σε σενάριο Ελένης Ζιώγα και σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι σειρές "Αλίκη" στον Αnt1 την περίοδο 2001-02 και "Φιλοδοξίες" στο Mega την περίοδο 2002-03). Ένα χρόνο αργότερα, το 2004, συμπρωταγωνίστησε στο πλευρό του Θανάση Ευθυμιάδη στη σειρά "Αρχιπέλαγος" στο Alpha. Στη συνέχεια, για δύο χρόνια (2005-07) υποδυόμενη τον πρωταγωνιστικό ρόλο της "Μαρίζας" συμβάλλει στη μεγάλη επιτυχία της κωμικής σειράς "Θα βρεις τον δάσκαλό σου" στο Ant1. Tην περίοδο 2007-08, η Ευδοκία Ρουμελιώτη συμμετέχει στον Γ' κύκλο της δραματικής σειράς του Alpha "Αν μ΄αγαπάς" υποδυόμενη την " Άννα". Από τις 21 Δεκεμβρίου 2008 και για όλη την χειμερινή σεζόν 2008-09 συμμετέχει στη πολύ πετυχημένη σειρά "Πολυκατοικία" στο Mega, ενώ την ίδια χρονιά κάνει και μια guest εμφάνιση 4 επεισοδίων στη σειρά "Έχω ένα μυστικό" του Alpha. Φέτος, πρωταγωνιστεί στη καθημερινή σειρά του Mega "Η ζωή της άλλης" στο ρόλο της "Ελπίδας".

Η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 2000 στη παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμέλης "Θανασάκης ο πολιτευόμενος". ΤΟ 2003 υποδύθηκε την "Οφηλία" στο σαιξπηρικό "Άμλετ" που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο στη σκηνή Κοτοπούλη. Τρία χρόνια μετά, το 2006, ακολούθησε η παράσταση "Κοριολάνο" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στο πλευρό του ΓΙώργου Κιμούλη στο ρόλο της "Ρίτας" στο έργο "Εκπαιδεύοντας την Ρίτα" που ανέβηκε στο θέατρο "Βρετάνια". Το χειμώνα του 2008 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Μελτεμάκι" του Παντελή Χορν που ανέβηκε στο θέατρο "Λαμπέτη" και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τον επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο της "Βιόλας Σεζάριο" στο έργο του Σαίξπηρ "Δωδέκατη Νύχτα" κάνοντας περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τέλος, την χειμερινή περίοδο 2008-09 συμμετείχε στη παράσταση "California Dreamin" στο θέατρο Χυτήριο, ενώ φέτος συμμετέχει στη "Ερωτική Αναρχία" εργο του Άλμπερτ Γκέρυ και σε σκηνοθεσία της Πέμης Ζούνη.

Σχόλια