Πυγμαλίων Δαδακαρίδης


Επιμέλεια:Μαίρη Κάντα






Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης γεννήθηκε στις 30 Μαϊου του 1977 στο Μπόλτον της Αγγλίας. Η μητέρα του είναι Αγγλίδα, ο πατέρας του Έλληνας και έχει δύο μικρότερα αδέρφια, την Julia που κατοικεί στο Μάντσεστερ και τον Θανάση που διαμένει μόνιμα στη Ελλάδα.Αποφάσισε να γίνει ηθοποιός ύστερα από μια μικρή περιπέτεια που είχε στο χώρο της υποκριτικής. Όπως ο ίδιος αναφέρει στις συνεντεύξεις του, μετά το τέλος του σχολείου, το 1995 πήγε στη Αγγλία. Εκεί, παραβρέθηκε σε μια οντισιόν για το έργο “Εδουάρδος Β΄” του Κρίστοφερ Μάρλοου. Αν και δεν είχε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος η οποία απαιτείται για τους ηθοποιούς της Βρετανίας, ο ίδιος άρεσε πολύ στον σκηνοθέτη. Αφού βρέθηκε ένα μικρό “παραθυράκι” μπόρεσε και έπαιξε σ΄αυτή την παράσταση.

Η μικρή αυτή περιπέτεια που έζησε στη Αγγλία ήταν η αιτία που ο Πυγμαλίωνας αποφάσισε να επιστρέψει στη Ελλάδα και να σπουδάσει στη δραματική σχολή “Θεμέλιο”.Η πρώτη του δουλειά ήταν στη τηλεόραση το 1999 στη σειρά του Mega “Για μια θέση στον ήλιο”.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι σειρές “ Τα παιδιά της Νιόβης”,“Κινούμενη Άμμος”, “Safe Sex”, “10η Εντολή”. Περισσότερο γνωστός και αγαπητός από το τηλεοπτικό κοινό έγινε ο Πυγμαλίων μέσα από την σειρά του Mega “Πενήντα- πενήντα”. Παράλληλα με το σίριαλ “Πενήντα -πενήντα” συμμετείχε και στο σίριαλ “Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα¨ στο Alpha. Στη συνέχεια ακολούθησε το ερωτικό θρίλερ “Κλεμμένη Ζωή” (Ant1) και η κωμωδία “Πάρης και Ελένη” (Ant1). Την φετινή σεζόν πρωταγωνίστησε στη σειρά “Η οικογένεια βλάπτει” (Mega).

Στο θέατρο, συμμετείχε για πρώτη φορά στη παράσταση “Η σονάτα των φαντασμάτων” την περίοδο 1999-2000. Μετά από αυτή την παράσταση, ακολούθησαν τα θεατρικά έργα “Δον Ζουάν”, “Φιλοκτήτης”, “Εκτός έδρας”, “Στάχτη στα μάτια”, “Σ' αγαπώ, σε λατρεύω, χωρίζουμε”, “Θεσμοφοριάζουσες”, ενώ από το 2008 εώς σήμερα συμμετέχει στη παράσταση “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης”.

Τέλος, ο Πυγμαλιώνας Δαδακαρίδης έχει δουλέψει και στο κινηματογράφο, σε 4 ταινίες. Οι ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι οι: - “Λιούμπη” (2006)

“Πέντε λεπτά ακόμα” (2006)

“Η επιστροφή” (2008)

“Αυστηρώς κατάλληλο” (2008)

Σχόλια