Mυρτώ Αλικάκη

Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα








Η Μυρτώ Αλικάκη έχει στο ενεργητικό της πολλούς ρόλους στη τηλεόραση , στο θέατρο μα και στο κινηματογράφο. Από το ανατρεπτικό ρόλο της "Αναστασίας ", στο φετινό ρόλο της "Αθηνάς" η Μυρτώ Αλικάκη δεν έπαψε ποτέ να αποδεικνύει το τεράστιο ταλέντο που αναμφισβήτητα έχει. Στη σημερινή στήλη του "Καλλιτέχνη" θα ασχοληθούμε με την συγκεκριμένη ηθοποιό

Η Μυρτώ Αλικάκη γεννήθηκε το 1972 στο Παρίσι και είναι μοναχοπαίδι. Όπως η ίδια έχει δηλώσει σε κάποια από τις συνεντεύξεις της, το όνειρο της από τα δεκατρία ήταν να γίνει ηθοποιός. Μετά το σχολείο, η Μυρτώ πέρασε στη πανεπιστημιακή σχολή της Γαλλικής Φιλολογίας της Θεσσαλονίκης στη οποία δεν φοίτησε ποτέ καθώς είχε περάσει ταυτόχρονα στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Μόλις αποφοίτησε από την Δραματική σχολή, στα 21 της, πήρε τον πρώτο πρωταγωνιστικό της ρόλο στη τηλεοπτική σειρά "Αναστασία" (Mega). Για το ρόλο αυτό η ίδια λέει: "Θυμάμαι εκείνη τη φρίκη που ένιωθα όταν με πρωτοαναγνώριζαν στον δρόμο..Σε αυτό το σίριαλ έπαιξα κάπως τυχαία. Δεν ψαχνόμουν να παίξω στην τηλεόραση. Έγιναν όλα κάπως ερήμην μου κι εγώ αισθάνθηκα ότι από τη μια μέρα στην άλλη τα πράγματα σοβάρεψαν πολύ κι ότι οι άλλοι έχουν ξαφνικά μια εικόνα για μένα που δεν συμβαδίζει απαραιτήτως με την εικόνα που έχω εγώ για τον εαυτό μου. "

Δύο χρόνια μετά το τέλος του σίριαλ "Αναστασία", το 1995, συμμετείχε στη σειρά "Απών" μαζί με το Γιάννη Μπέζο. Ακολούθησαν οι σειρές "Η αίθουσα του θρόνου" το 1998 στο Mega και "Η ζωή μας μια βόλτα" το 1999 στο ίδιο κανάλι. Το 2005, ύστερα από απουσία 7 χρόνων επιστρέφει στη τηλεόραση με μια guest εμφάνιση στο σίριαλ "10η εντολή" (Alpha) αλλά και στο σίριαλ "Singles". To 2007 συμμετείχε στα σίριαλ "Αν μ΄αγαπάς" και "Πάνω από το νόμο". Επίσης πρωταγωνίστησε στις σειρές "Υπέροχα πλάσματα" και "Ο άγγελος μου, ο διάβολος μου" στον Alpha.

H Μυρτώ Αλικάκη όπως έχει δηλώσει αγαπάει περισσότερο τον κινηματογράφο. Ο "Καβάφης" του Γ. Σμαραγδή το 1996 ήταν η πρώτη της κινηματογραφική ταινία. Μετά ακολούθησαν οι ταινίες "Τα ρόδινα ακρογιάλια" και "Ο αδερφός μου κι εγώ" το 1998. Την ίδια χρονιά (1998) πρωταγωνίστησε στη ταινία " Black out" για την οποία πήρε το βραβείο ερμηνείας Α' Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.Ακολούθησαν οι ταινίες "Μαύρο γάλα", Κάτω από τ άστρα", "Κλέφτες" ενώ φέτος συμμετέχει στη ταινία "Επικίνδυνες μαγειρικές".

Στο θέατρο έχει συμμετάσχει στις εξής παραστάσεις: "Επαγγελματίας Πυγμάχος", "Δον Ζουάν", "Καληνύχτα", "Έγκλημα και τιμωρία", "Τουρκαρέ","Θηλιά' " Harvest". Eπίσης από τις 11 Οκτωβρίου 2009 έως τις 10 Ιανουαρίου 2010, η Μυρτώ Αλικάκη ερμήνευσε με τεράστια επιτυχία το μονόλογο "20 Νοεμβρίου" που έγραψε ο Λαρς Νορέν βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Στις 20 Νοεμβρίου 2006 ένας 18χρονος απόφοιτος του Λυκείου στο Emsdetten, εισέβαλε στο σχολείο του οπλισμένος με καραμπίνες πυροβολώντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Τραυμάτισε 8 άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Είχε προηγουμένως στείλει ένα μήνυμα και ένα video μέσω internet. Η Μυρτώ ερμήνευσε τον ρόλο του αγοριού, προσεγγίζοντας το ψυχισμό αυτού του εφήβου.

Τέλος, όσο αφορά την προσωπική ζωή της ηθοποιού, είναι παντρεμένη τα τελευταία χρόνια με τον επίσης ηθοποιό Πέτρο Λαγούτη και έχει κάνει δύο αγόρια ηλικίας 7 και 4 ετών.

Σχόλια