Ρένος Χαραλαμπίδης

Ρένος Χαραλαμπίδης


Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα





Στη σημερινή στήλη του “Καλλιτέχνη” θα φιλοξενήσουμε τον Ρένο Χαραλαμπίδη για να τον γνωρίσουμε καλύτερα, μαθαίνοντας κάποια πράγματα για την ζωή του και για την πορεία του στο χώρο της υποκριτικής.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1970 στη Αθήνα, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι “Ειρηναίος Χαραλαμπίδης”. Έχει τελειώσει το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών και έχει κάνει θεατρικές σπουδές σε ελεύθερα εργαστήρια στην Αθήνα.

Η πρώτη του σκηνοθετική προσπάθεια ήταν το 1994 με την ταινία μικρού μήκους “Κατ' αρχήν δεν με λένε Γκούφη” που έκανε αίσθηση στο φεστιβάλ Δράμας για την ανεκδοτολογική ιδέα και το χιούμορ αλλά και για την παντελή αδιαφορία του περί τεχνικής. Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος: “Φτιάχνοντας την, μπορεί να μη έγινα σκηνοθέτης, αλλά σίγουρα έγινα καλύτερος ηθοποιός”. Την ίδια χρονιά έγραψε το σενάριο της ταινίας μικρού μήκους “Ραντεβουδάκι ε;” σε σκηνοθεσία Σταύρου Κτόρη.

Ακολούθησαν και άλλες συμμετοχές του Ρένου Χαραλαμπίδη σε ταινίες μικρού μήκους όπως, “Reccitativo”, “Μεταξύ Πόλεων” , “Ο καφές”,“Με δεμένα μάτια”,“Ο άγνωστος” και “Το ταξίδι”.

Το 1997, ο Ρένος Χαραλαμπίδης υπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί την ταινία μεγάλου μήκους “ No budget story”. Με αυτή την ταινία βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, με το “Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη”. Τρία χρόνια αργότερα, το 2000, έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την ταινία μεγάλου μήκους “Φτηνά τσιγάρα”. Επίσης ήταν σεναριογράφος και σκηνοθέτης στις ταινίες “Η καρδιά του κτήνους” (2005) και “4 μαύρα κοστούμια”, (2009) ενώ έχει συμμετάσχει και στις ταινίες “Τα πουλιά με το χρώμα του φεγγαριού”, “Προστάτης Οικογένειας”, “Οι γενναίοι της Σαμοθράκης”, “Ηθικόν Ακμαιότατον” και “Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο”.

Στη τηλεόραση έχει παίξει στα σίριαλ “Σοφία ορθή”, “Χαμένα γράμματα”, “Bαμμένος Ήλιος”, “Κάτι τρέχει με τους δίπλα”, “Βότκα πορτοκάλι”, “Ανατομία ενός εγκλήματος”, “Αμαρτίες γονέων”. Επίσης έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές “ “Εντιμότατοι Κερατάδες” και “7 Θανάσιμες Πεθερές”. Στο θέατρο έπαιξε το 1994 στη παράσταση “Αγγέλα” με την ομάδα “Θέαμα” και το 2003 στη παράσταση “Μία ζωή την έχουμε”.

Τέλος, ο Ρένος Χαραλαμπίδης από τον Οκτώβριο θα βρίσκεται στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και θα παρουσιάζει την εκπομπή “Λες και το ξέρες”, μία εκπομπή που θα συνδυάζει το χιούμορ με την γνώση.






Σχόλια