Δήμητρα Παπαδοπούλου

Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα


Άνθρωπος αυθεντικός, που τα λέει "χύμα", έχει δική της άποψη και στυλ, προβληματίζεται, εμπνέεται και αγαπά, χωρίς να χάνει το χιούμορ της. Αυτή είναι η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα σήμερα, μέσα από αυτή την στήλη. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου έχει γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1962. Η καριέρα της ως ηθοποιός ξεκίνησε την δεκαετία του 1980. Έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση, το θέατρο, ενώ έχει υπάρξει και παρουσιάστρια τηλεπαιχνδιών.
Η Δήμητρα Παπαδοπούλου επίσης, διακρίνεται για το απίστευτο συγγραφικό της ταλέντο, κάτι που φάνηκε στη δημιουργία μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές. "Οι Απαράδεκτοι", το σενάριο των οποίων έχει γράψει η Δήμητρα Παπαδοπούλου, προβλήθηκαν στο τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel στις αρχές της δεκαετίας του 1990, (1991-1993) και έχει μείνει στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης χάρη στις πηγαίες και αστείες ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι και τώρα, 16 χρόνια μετά, οι "Απαράδεκτοι" θεωρείται η καλύτερη κωμική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ και οι επαναλήψεις της, έχουν πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Στη σειρά έπαιζαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος, ο Βλάσσης Μπονάτσος, η Ρένια Λουιζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.
Η πρώτη εμφάνιση της αγαπημένης ηθοποιού στη τηλεόραση ήταν το 1987 στο σίριαλ " Το κανάλι της Βαγγελίτσας" στη ΕΤ2 και στο σίριαλ "Η αλεπού και ο μπούφος" (ΕΤ2). Το 1989 συμμετείχε σε κάποια επεισόδια της πετυχημένης σειράς του Mega "Τρεις Χάριτες", ενώ το 1993, έκανε μία guest εμφάνιση στο σίριαλ όπου πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Μπέζος, "Της Ελλάδος τα παιδιά" στον σταθμό Ant1. Το 1994 συμμετείχε στη σειρά του Ant1 "Το γελοίον του πράγματος:Μετά την κατάρρευση του σοσιαλισμού".
Δύο χρόνια αργότερα, το έτος 1996 συμμετείχε στο σίριαλ "Καλά Ξεμπερδέματα" (Ant1), ενώ το 1998 έκανε μία γκεστ εμφάνιση στο σίριαλ "Εγκλήματα" (Ant1). Την περίοδο 2001-2003 πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη στη τηλεοπτική σειρά του Mega "Σ αγαπώ, μ αγαπάς". Το σενάριο της σειράς το είχε γράψει η Δήμητρα Παπαδοπούλου, μαζί με την Δήμητρα Πούλκου, βασισμένο στη ξένη τηλεοπτική σειρά "Love Bugs". Επίσης, το 2005 συμμετείχε στη σειρά αυτοτελών επεισοδίων "Επτά Θανάσιμες Πεθερές".
"Βαγγελίτσα πάρε την γκλίτσα", (1988), "Άλλος Χαβάη, άλλος πληρώνει Νο1" (1987) και "Άλλος Χαβάη άλλος πληρώνει Νο2" (1987) είναι οι τρεις βιντεοταινίες, ενώ "Τηλεμπλόφες", (1989 Mega), "Κυνηγώντας το δεκατριάρι" (1990 Ant1), "Πως το λεν το ποταμό" (2006 NET) και "I love GR" (2010 ΣΚΑΙ) είναι τα τηλεπαιχνίδια που συμμετείχε η Δήμητρα Παπαδοπούλου.
Το 2007, η γνωστή ηθοποιός έγραψε την θεατρική παράσταση "Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου" που ανέβηκε στο θέατρο "Κιβωτός". Την σκηνοθεσία την είχε αναλάβει ο Θοδωρής Αθερίδης, ενώ εκτός της Δήμητρας,
έπαιζαν οι ηθοποιοί: Μάριος Αθανασίου, Γιώργος Χρανιώτης, Κατερίνα Νικολοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Κώστας Αποστολάκης, Ελένη Καρακάση, Κώστας Ανταλόπουλος.Φέτος, γράφει και σκηνοθετεί την θεατρική παράσταση "Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαίδη" που ανεβαίνει στο θέατρο "Χώρα". Πρόκειται για μία διαδραστική (interactive) κωμωδία με πρωταγωνιστές τους: Κλέων Γρηγοριάδης, Γιάννης Ζουγανέλης και Μαρία Λεκάκη.
.

Σχόλια