Γιούλικα Σκαφιδά

Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα




Αναμφίβολα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες ελληνικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων, η σειρά του Mega «Νησί» και από την πρώτη στιγμή κατάφερε να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, ενώ η επιτυχία του συνεχίζεται. Από το 8ο επεισόδιο της σειράς το ρόλο της «Μαρίας Πετράκη» ως έφηβης πια ενσαρκώνει η ηθοποιός Γιουλίκα Σκαφιδά. Ας γνωρίσουμε καλύτερα σήμερα την Γιουλίκα Σκαφιδά.



Η Γιούλικα Σκαφιδά γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1981 στη Καλαμάτα. Είναι κόρη του γνωστού από το χώρο του αθλητισμού, Άγγελου Σκαφιδά και της μουσικού παραγωγού του ραδιοφώνου Βάσιας Νικολακοπούλου. Έχει αποφοιτήσει από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και από την Δραματική Σχολή Γ.Θεοδοσιάδη. Είναι επίσης και τελειόφοιτος του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παλιότερα, υπήρξε πρωταθλήτρια του στίβου, ενώ έχει ασχοληθεί και με τον χορό, την μουσική και το τραγούδι. Ως ηθοποιός έχει ασχοληθεί με μεγάλη επιτυχία τόσο με το θέατρο , όσο και με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.



Η πρώτη της συμμετοχή στη τηλεόραση ήταν το 2002 στο σίριαλ "Τρεις Χήρες" στο τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Δύο χρόνια αργότερα, (2004)συμμετείχε στη σειρά "Τα παιδιά της Νιόβης" σε σκηνοθεσία Κ. Κουτσομύτη στη ΝΕΤ. Την περίοδο 2005-2006 συμμετείχε στα σίριαλ "Η αδερφή, της αδερφής, της αδερφής μου" (Alpha) και "Οι Μάγισσες της Σμύρνης" (Mega), ενώ το 2006 πρωταγωνίστησε στο σίριαλ του Ant1 "Ιωάννα της καρδιάς". Στο ρόλο της "emo Πέννυς" εμφανίστηκε στα "Μαύρα Μεσάνυχτα" (Mega, 2008-2009) σε σκηνοθεσία Π. Κοκκινόπουλου δίπλα στον Στέλιο Μάινα, στη Μπέσυ Μάλφα και στη Παναγιώτα Βλαντή. Επίσης, η Γιούλικα Σκαφιδά έχει κάνει guest εμφανίσεις στις τηλεοπτικές σειρές "Το κόκκινο δωμάτιο" (Mega 2005) "Ιστορίες Μυστηρίου", (Mega 2007) "Ιστορίες από την Απέναντι όχθη" (Ant1 2007), "Σε είδα" (Alpha, 2008), " Ο 3ος νόμος" (Mega, 2010).



Στο θέατρο, η Γιούλικα Σκαφιδά έπαιξε για πρώτη φορά το 2007 στη παράσταση "Fragment" σε σκηνοθεσία Σ. Αναγνωστόπουλου. και στη παράσταση "Ξενοδοχείο των Δύο Κόσμων" σε σκηνοθεσία Σ. Ευαγγελάτου. Ένα χρόνο αργότερα έπαιξε στο θεατρικό έργο "Ο Βυσσινόκηπος" του Α. Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Σ. Ευαγγελάτου, ενώ το 2008 ήταν στην θεατρική παράσταση "Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης" σε σκηνοθεσία Σ. Φασουλή.



Τέλος, στο κινηματογράφο, έχει συμμετάσχει σε επτά ταινίες. Αυτές είναι οι εξής: - "Αλησμόνητη Πατρίδα" (2004) σε σκηνοθεσία Κ. Κουτσομύτη

- "Δίχως Μνήμη" (2004) σε σκηνοθεσία Μ. Μπούχλη

- "Behind the blue" (2005) σε σκηνοθεσία Σπ. Μελισσάρη

- "Κινέττα" (2005) σε σκηνοθεσία Γ. Λάνθημου

- "Ζαλόρα" (2006) σε σκηνοθεσία Δ.Στρατάκη

- "Γαμήλιο Πάρτι" (2008) σε σκηνοθεσία Χ. Κρόκου

- "Η άπνοια" (2010) σε σκηνοθεσία Α. Μπαλαφούκα









\

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
den exei teleiwsei emp sto tei nauphgwn einai.