Θοδωρής ΑΘερίδης

  Κάποια από αυτές τις μέρες, αγαπητοί αναγνώστες παρακολούθησα, όπως κάνω συνήθως όταν έχω ελεύθερο χρόνο, σε επανάληψη ένα από τα αγαπημένα μου σίριαλ στη τηλεόραση. Αυτό δεν ήταν άλλο από το «Φίλα τον βάτραχο σου» στο Ant1. Καθώς λοιπόν παρακολουθούσα την σειρά αποφάσισα να γράψω στη  στήλη του «καλλιτέχνη της εβδομάδας» κάποια πράγματα για την πορεία της ζωής του Θοδωρή Αθερίδη. Τι λέτε λοιπόν; Ας ξεκινήσουμε ευθύς αμέσως να μάθουμε κάποια πράγματα για τον κ. «Στέφανο Θεοτοκά».
                      Ο Θοδωρής Αθερίδης γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1965 στην Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Φοίτησε στο 40ό Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, ενώ στο Λύκειο ασχολήθηκε με την φωτογραφία. Το 1987 αποφοίτησε από την δραματική σχολή του ΚΘΒΕ. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μαζί με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη δημιούργησε το μουσικό γκρουπ «Άγαμοι  Θύται». Η δημιουργία αυτού του μουσικού συγκροτήματος ήταν και ο λόγος που ο Θοδωρής αποφάσισε να κατεβεί στη Αθήνα.
                    Ο Θοδωρής Αθερίδης έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο ως ηθοποιός, κειμενογράφος και τελευταία ως σκηνοθέτης. Το διάστημα 1988-1994 εμφανίστηκε σε θεατρικές παραστάσεις 21 έργων στο ΚΘΒΕ:- «Μήδεια»
                              - « Ηλέκτρα»
                              - « Ο χορός του θανάτου»
                               - «Κλυταιμνήστρα» κ.α.
Όταν κατέβηκε στην Αθήνα, την περίοδο 1995-1996 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, στη παράσταση « Ωραία Φάση». Στην συνέχεια, το διάστημα 1996-1997 συνεργάστηκε με το θίασο της Κάτιας Δανδουλάκη στο έργο του Γκολτόνι «Ο υπηρέτης των Δύο Αφεντάδων». Επίσης, στο θέατρο Μουσούρη  το 2000 έπαιξε στην παράσταση «angel baby» και το 2001 συμμετείχε στο έργο «τρεις μέρες βροχή» .Το 2002 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «full monty»,                
                 Για το θέατρο, ο Θοδωρής έχει γράψει και σκηνοθετήσει τα εξής έργα: «Από έρωτα», «Μία μέλισσα τον Αύγουστο», «Συνέβη και όποιος θέλει το πιστεύει». Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Θοδωρής πρωταγωνίστησε  μαζί με την Σμαράγδα Καρύδη στη παράσταση «Ελένη», την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το καιρό στο θέατρο «Μικρό Παλλάς» ανεβαίνει η παράσταση «Από μακριά» που έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Αθερίδης με τους: Γιώργο Καπουντζίδη. Σμαράγδα Καρύδη,Βίκη Βολιώτη κ.α.
                       Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Το πρώτο τηλεοπτικό σίριαλ στο οποίο συμμετείχε ήταν το «Είμαστε στο αέρα» (Μega) μαζί με τον Στέλιο Μάινα, τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Άκη Σακελλαρίου, την Δήμητρα Ματσούκα κ.α. Ακολούθησαν οι σειρές «Είσαι πολύ αλήτης τελικά», «Και πάλι φίλοι», καθώς και η πολύ πετυχημένη σειρά «Σ αγαπώ- μ αγαπάς» έχοντας στο πλευρό του την Δήμητρα Παπαδοπούλου. Μετά το τέλος του «Σ’ αγαπώ-μ’ αγαπάς», ο Θοδωρής συνεργάστηκε με την Σμαράγδα Καρύδη στη κωμωδία «Λευκός Οίκος» στον Ant1. Επίσης, συμμετείχε στο σίριαλ «Όλα στη ταράτσα», ενώ το 2006 μαζί με την Ζέτα Μακρυπούλια έπαιξε στο «Μόνο Εσύ» (ΝΕΤ). Ακόμα, το 2006 ο Θοδωρής Αθερίδης παρουσίαζε το τηλεπαιχνίδι «Ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».
                               Τέλος, ο Θοδωρής Αθερίδης στο κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις εξής  ταινίες:- «Μ’ αγαπάς;»
                                                  - «Το μετέωρο βήμα του πελαργού»
                                                   - « Η αγάπη είναι ελέφαντας»
                                                    - «Straight Story»
                                                    - «Μία μέλισσα τον Αύγουστο».
                         
     

Σχόλια