Παναγιώτα Βλαντή

Στη σημερινή στήλη του "Καλλιτέχνη" θα φιλοξενήσουμε την πολύ γνωστή και ταλαντούχα ηθοποιό Παναγιώτη Βλαντή. Οι περισσότεροι ίσως την θυμούνται ως "Συλβή" από την πετυχημένη σειρά του Mega "Μαύρα Μεσάνυχτα". Όμως, αυτή η σειρά δεν ήταν η μοναδική δουλειά της Παναγιώτας Βλαντή. Η πορεία της στο χώρο της υποκριτικής είναι μεγάλη. Ας την γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα...


Η Παναγιώτα Βλαντή γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου 1973. Αν και η απόφαση της να ασχοληθεί με την υποκριτική την έφερε σε μεγάλη κόντρα με την οικογένεια της, η ίδια κατάφερε να αποφοιτήσει από την δραματική σχολή Θεοδοσιάδη. Πριν να καταλήξει στη υποκριτική, η Παναγιώτα Βλαντή είχε ασχοληθεί με το μόντελιγκ, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό "Σταρ Ελλάς" το 1989 χωρίς ωστόσο να καταφερει να κερδίσει κάποια διάκριση.Ως ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου. Έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις "Ένας ήρωας με παντούφλες", "Destiny", "Oργισμένα Νιάτα" και "Δωδέκατη Νύχτα". Ακολούθησαν οι παραστάσεις "Απόψε η μουσική", "Η τριλογία του παραθερισμού", " Ο θείος Βάνιας", "Ρήγος", "Ο χρόνος έρχεται πάντα στην ώρα του".

Ο πρώτος μικρός τηλεοπτικός ρόλος της Παναγιώτας Βλαντή ήταν το 1995 στη σειρά "Λυγερή" ( ΕΤ1). Λίγα χρόνια αργότερα, η Κάκια Ιγερινού έδωσε στη ηθοποιό ένα μεγαλύτερο ρόλο στη σειρά "Βίος ανθόσπαστος" (1998-99) (Mega). Μετά από αυτή την σειρά ακολούθησαν αρκετές τηλεοπτικές δουλειές για την Παναγιώτα Βλαντή. Μερικές σειρές στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι οι εξής: "Υπεράνω όλων η πατρίς" (1998-99) (Σκάι), "Αέρινες Σιωπές" (2000-01) (Mega), "Δακρυσμένα Φεγγάρια" (2001-02) (Star), "Aχ και να ξέρες" (2002-03) (Alpha), "Μυστικά και λάθη"(2003-04) (Alpha), "Πολυθρόνα για τρεις" (2006-07) (Mega). Επίσης, η ηθοποιός έχει κάνει και guest εμφανίσεις στις σειρές αυτοτελών επεισοδίων, "Κόκκινος κύκλος" (2002-03, Alpha), "10η εντολή" (2004-06, Alpha), " 7 Θανάσιμες Πεθερές" (2005-06, Μega), "Το Κόκκινο Δωμάτιο" (2005-06, Mega), "Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα" (2005-06, Alpha), "Γάμος με τα όλα του" (2006-07, Ant1).

Η μεγάλη επιτυχία της Παναγιώτας Βλαντή ήρθε με τον ρόλο της "Συλβή" στη σειρά "Μαύρα Μεσάνυχτα" στο Mega, την περίοδο 2007-09. Η ίδια έχει δηλώσει σε συνέντευξη της για την σειρά: "Είχα μπλοκάρει πολύ τον εαυτό μου στο παρελθόν. Εϊχα παραιτηθεί και τότε στην πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής μου,όπου είχε ισωπεδωθεί εντελώς η περηφάνια μου, τότε ήρθαν τα ¨Μαύρα Μεσάνυχτα¨ κι έφεραν το φως. Η σειρά ήρθε συγκυριακά, συγχρονικά, είχα δουλέψει ήδη πολύ εγώ με τον εαυτό μου." Την φετινή τηλεοπτική σεζόν, η Παναγιώτα Βλαντή πρωταγωνιστεί στο ρόλο της "Μαργαρίτας" στη σειρά "M&M", στο Mega μαζί με τον Φάνη Μουρατίδη.

Στο κινηματογράφο, η Παναγιώτα Βλαντή έχει παίξει σε 4 ταινίες. Το 2005 έπαιξε στην ταινία "Μεταξύ φίλων" και ένα χρόνο αργότερα (2006) πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Στα όρια" και"Πέντε λεπτά ακόμα". Αυτή την περίοδο προβάλλεται στους κινηματογράφους, η νέα ταινία της Βλαντή "180 μοίρες". Τέλος, δεν θα μπορούσα να μη αναφέρω πως η ηθοποιός το 2007, στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, βραβεύτηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού "Shooting Stars". Η τελετή απονομής έγινε στον κινηματογράφο Φιλμ Παλλάς του Βερολίνου και η ηθοποιός βραβεύτηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πραγματικα, η Παναγιωτα Βλαντη ειναι μια γυναικα σκετη κολαση. Με αλλα λογια ειναι μια κανονικη βασιλισσα.
Ο χρήστης pinelopi iakovaki είπε…
Σωστά η Παναγιώτα Βλαντή είναι θέα και σε ότι έχει παίξει ταινίες,σειρές και θέατρο είναι καταπληκτική ειδικά στα μαύρα τα μεσάνυχτα είμαι πολύ ενθουσιασμένη και πραγματικά θέλω κάποια στιγμή να τη γνωρίσω από κοντά