Στέλιος Μάινας

Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα








Ο Στέλιος Μάινας είναι ένας ηθοποιός με  μακριά και ενδιαφέρουσα διαδρομή στο χώρο της υποκριτικής. Τον πρωτογνωρίσαμε στη σειρά του Ant1 «Οι μεν και οι δεν». Οι συμμετοχές του  στη τηλεόραση, στο κινηματογράφο και στο θέατρο είναι πολλές. Ας γνωρίσουμε  σήμερα καλύτερα τον ηθοποιό Στέλιο Μάινα μέσα από την στήλη αυτή.

Ο Στέλιος Μάινας γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1957 στη Ερμούπολη Σύρου ενώ μεγάλωσε στη Αθήνα. Το 1982 αποφοίτησε από την δραματική σχολή. Έχει εργαστεί σε πολλά από τα κεντρικά και τα περιφερειακά θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας. Μερικές από τις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι οι εξής: «Αγγέλα», «Ματωμένος Γάμος» , «Ιππόλυτος», «Μαύρη Κωμωδία», «Άμλετ», «Λυσιστράτη»,  «Υπάρχει και Φιλότιμο», «Οιδίπους Τύραννος», «Η Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας», «Δωδέκατη Νύχτα», «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα», «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» κ.α.

Ακόμα έχει εργαστεί στο θέατρο «Ιλίσια» στα  έργα «Ο κλήρος του Μεσημεριού» και «Ο μικρός Τόννυ» και  στο θέατρο «Αλίκη» με την παράσταση «Γλυκό πουλί της Νιότης».  Έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Μπέζο και την Ναταλία Τσαλίκη στη θεατρική παράσταση «Τα Πατρολογήματα» και στη παράσταση «Ξενοδοχείο ο Παράδεισος» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ενώ το καλοκαίρι του 2009 έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με το έργο «Η όπερα της πεντάρας».

Στη τηλεόραση, μετά τον ρόλο του «Τίμου» στη σειρά «Οι μεν και οι δεν» (1992-1996), ακολούθησαν οι σειρές «Είμαστε στον αέρα», «Ανίσχυρα ψεύδη» «Φύγαμε», «Μυστικές διαδρομές», «Αχ και να ξέρες», «Ασθενείς και οδοιπόροι», «Μετράω στιγμές».  Το 2005 πρωταγωνίστησε στη σειρά του Αντώνη Τέμπου σε σενάριο Λ.Καπώνη  «Οι  Βαρβάτοι» ενώ το 2008 ήρθε ο ρόλος του «Θράσου» στη σειρά του Π. Κοκκινόπουλου «Μαύρα Μεσάνυχτα». Επίσης. ο Στέλιος Μάινας έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές αυτοτελών επεισοδίων «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Κόκκινος κύκλος», «Δέκατη Εντολή», «Επτά Θανάσιμες Πεθερές», «Εντιμότατοι Κερατάδες» και «Safe Sex».

Σημαντική είναι η πορεία του Στέλιου Μάινα και στο κινηματογράφο καθώς έχει παίξει σε 9 ταινίες. Αυτές είναι οι εξής: «Λούφα και παραλλαγή» (1984), «Λιποτάκτης» (1988), «Βίος και πολιτεία» (1988), «Δίκαιος και άδικος λόγος» (1993), «Βαλκανιζατέρ» (1997) «Μπραζιλέιρο» (2001), «Δύσκολοι αποχαιρετισμοί» (2002), «Πολίτικη κουζίνα» (2003), «Γκίνες» (2009).

Τέλος σήμερα ο Στέλιος Μάινας  είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Κάτια Σπερελάκη και μαζί έχουν ένα γιο ενώ την επόμενη σεζόν θα πρωταγωνιστήσει στη πολύ φιλόδοξη σειρά του Mega «Το Νησί»

















Sincerely yours

Σχόλια