Πρεμιέρα για την εκπομπή "Αλ Τσαντίρι Νιούζ" και για τον Λάκη Λαζόπουλο

Σε λίγη ώρα ο Λάκης Λαζόπουλος με το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" του κάνει για ακόμα μία χρονιά πρεμιέρα στο τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Η χρονιά αυτή, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, θα είναι η τελευταία του τηλεοπτική χρονιά, καθώς θα ήθελε να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα εκτός τηλεόρασης. Τι λέτε; Θέλετε σήμερα να γνωρίσουμε καλύτερα τον Λάκη Λαζόπουλο και να μάθουμε περισσότερα για την επαγγελματική του πορεία;




Η γενέτειρα πόλη του Λάκη Λαζόπουλου είναι η Λάρισα. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.Εκεί, είχε την ευκαιρίαα να ανεβάσει τις πρώτες του θεατρικές παραστάσεις με την θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στο Λατινικό Δίκαιο και στη Εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο, το 1979 γράφει τα πρώτα του κείμενα για το Θεσσαλικό θέατρο στη επιθεώρηση "Κάτι τρέχει στα γύφτικα". Το 1980, στη επιθεώρηση "Χαιρέτα μου τον πλάτανο" στο ίδιο θέατρο που γράφει με άλλους συγγραφείς. συμμετέχει για πρώτη φορά και σαν ηθοποιός. Στη Αθήνα συνεχίζει το καλοκαίρι του 1981 με τις επιθεωρήσεις "Της Ελλάδας το κάγκελο" και "Αλλαγή και πάνω τούρλα".

Από το 1982 μέχρι το 1986 γράφει μαζί με τον Γιάννη Ξανθούλη τέσσερις επιθεωρήσεις: "Το Πασόκ της Χαίδως", "Το Πασόκ τους το χαβά", "Μία στο καρφί και μια στο πέταλο" και "Χαράτσι από τον Ανδρέα τον Απάτσι". Και οι 4 παραστάσεις μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πρωτοφανή επιτυχία. Επίσης, το 1983 γράφει μαζί με τον Παντελή Βούλγαρη την τηλεοπτική σειρά "Οι Απόμαχοι", ενώ το 1984 συμμετέχει στη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Σιγά η πατρίδα κοιμάται".

Ο μεγάλος θρίαμβος για τον Λάκη Λαζόπουλο έρχεται με την παράσταση " Ήταν ένα μικρό καράβι" που γράφει και σκηνοθετεί ο ίδιος το 1990 σε σκηνικά Διονύση Φωτόπουλου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Η παράσταση παίζεται για δύο χρόνια στο ίδιο θέατρο και μεταφέρεται στη τηλεόραση, στο σταθμό Mega. Στη συνέχεια, περιοδεύει σ όλη την Ελλάδα με την παράσταση "Επιτέλους μόνοι". Η ίδια παράσταση ανεβαίνει το 1994 και στη Νέα Υόρκη στο "CITY CENTER HALL" όπου την παρακολουθούν 9000 θεατές.

Το 1993, ο Λάκης Λαζόπουλος ξεκινάει ένα νέο εγχείρημα. Στοίχημα του, αυτή την περίοδο είναι να κατακτήσει και το χώρο της τηλεόρασης με το υποκριτικό του ταλέντο. Έτσι, αρχίζει να γράφει, να σκηνοθετεί και να ερμηνεύει πάνω από 15 διαφορετικούς ρόλους, στη πιο πετυχημένη τηλεοπτική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης "Δέκα Μικροί Μήτσοι". Παράλληλα με τους "Δέκα Μικρούς Μήτσους" παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής σε εναλλασόμενες παραστάσεις με τον Δημήτρη Χορν, το παραμύθι του PROKOFIEF "Ο Πέτρος και ο Λύκος".

Η παράσταση "Η Κυριακή των παπουτσιών" αποτέλεσε τον καινούριο μεγάλο σταθμό του γνωστού ηθοποιού. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά το 1997 στη Θεσσαλονίκη σε σκηνικά Δ.Φωτόπουλου και μουσική Θ. Μικρούτσικου στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας η παράσταση μεταφέρεται το 1998 στη Αθήνα, στο δικό του πλέον θέατρο και παίζεται για έναν χρόνο.

Το 1997 έχει άλλη μία επιτυχία. Αυτή την φορά στο εξωτερικό. H Walt Disney Productions, αναθέτει στον ηθοποιό την προσαρμογή στα ελληνικά του φίλμ κινούμενων σχεδίων "Ηρακλής" στο οποίο ο Λάκης Λαζόπουλος δανείζει και την φωνή του στους ήρωες "Φιλ" και "Πάνικ". Ο Roy Disney του απονέμει ειδική πλακέτα καλύτερης προσαρμογής σ΄όλη την Ευρώπη. Επίσης, τον Οκτώβριο του 1997, ο Λάκης Λαζόπουλος, συμμετέχει σε μία μεγάλη εκδήλωση για τα παιδιά με καρκίνο στο Madison Square Garden του Manhattan.Και το πιο συγκλονιστικό; Τον αποθέωσαν 25000 Έλληνες της διασποράς. Μαζί του ήταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιώργος Νταλάρας.

Μετά από δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 1999, γυρίζει στη Αυστραλία και στη Κρήτη, την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία "Φοβού τους Έλληνες" με πρωταγωνιστές τον ίδιο, την Ζωή Καρύδη, την Τασσώ Καββαδία κ.α. Η ταινία αυτή σηματοδότησε την πρώτη συμπαραγωγή Αυστραλίας-Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του John Tatoulis και σενάριο του Tom Galbraith (μαζί με τον Λ.Λαζόπουλο). Προβλήθηκε στις αίθουσεες του 2000 με μεγάλη επιτυχία.

Στα χρόνια που ακολουθούν ο Λάκης Λαζόπουλος ετοιμάζει άλλες δύο ταινίες. Το καλοκαίρι του 2000 αρχίζει τα γυρίσματα της μεγάλου μήκους ταινίας "Ο καλύτερος μου φίλος" σε δικό του σενάριο και σκηνοθεσία. Στη ταινία πρωταγωνιστεί ο ίδιος, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Αντώνης Καφετζόπουλος και η Βέρα Κρούσκα. Το 2003 αρχίζει τα γυρίσματα της μεγάλου μήκους ταινίας "Ρ20" και πάλι σε δικό του σενάριο και σκηνοθεσία και βγαίνει στις αίθουσες αρχές Φλεβάρη του 2004. Συμπρωταγωνιστής του Λάκη Λαζόπουλου ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Την ίδια χρόνια (2003) ο Λάκης Λαζόπουλος αποφασίζει να αποχωρήσει από το κανάλι Mega και να συνεργαστεί με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ως σύμβουλος προγράμματος. Παράλληλα με τη τηλεόραση ασχολείται και με το θέατρο όπου ανεβάζει την θεατρική παράσταση "Κι αέρας στα πανιά μας" στο θέατρο "Βρετάνια" που γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο ίδιος με συμπρωταγωνίστρια την Τζένη Μπότση. Ακολουθεί η παράσταση "Πλούτος" στη οποία έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του "Χρέμυλου" με τον οποίο και κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Από τον Νοέμβριο του 2004 παρουσιάζει μέσα από το κανάλι Alpha ζωντανά το σατυρικό δελτίο ειδήσεων "Αλ Τσαντίρι Νιουζ". Παράλληλα με την εβδομαδιαία εκπομπή "Αλ Τσαντίρι Νιουζ", ο Λάκης Λαζόπουλος ασχολείται και με άλλα πράγματα. Είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της τηλεοπτικής σειράς "504 χλμ βόρεια της Αθήνας" που προβλήθηκε το 2004 από το κανάλι Alpha καθώς επίσης και της ταινίας που στάθηκε η αφορμή για την τηλεοπτική σειρά με τίτλο "Μη φεύγεις" από το ίδιο κανάλι.

Το καλοκαίρι του 2005 πρωταγωνίστησε στη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Αχαρνείς" του Αριστοφάνη, ενσαρκώνοντας τον "Δικαιόπολη" σε σκηνοθεσία Βαγγελή Θεοδωρόπουλου, ενώ το Νοέμβριο του 2005 ανέβασε στο θέατρο BRETANIA-MOTOROLA την παράσταση "Hysteria" του Τέρυ Τζόνσον σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Μαζί του ήταν ο Άκης Σακελλαρίου, η Φαίη Ξυλά και ο Μπάμπης Γιωτόπουλος.

Ακόμα, το φθινόπωρο του 2006 συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας " EL GRECO" σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή όπου συμπρωταγωνιστούσε κρατώντας το ρόλο του "Νικολού". Η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο του 2007 κάνοντας ρεκόρ εισιτηρίων.Μετά από απουσία 3 χρόνων από το θέατρο, ο Λάκης Λαζόπουλος, τον Νοέμβριο του 2008 ανεβάζει την παράσταση "Ο Βιοπαλαιστής στη στέγη" στο "Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος" με κείμενα και σκηνοθεσία δικά του και συμπρωταγωνίστρια την Χρύσα Ρώπα.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε να αναφέρουμε και την μεγάλη δισκογραφική πορεία του Λάκη Λαζόπουλου, καθώς έχει γράψει στίχους για τραγούδια σε όλες τις επιθεωρήσεις του και τα οποία ερμήνευσαν εκτός από τον ίδιο οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χάρις Αλεξίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κατερίνα Κούκα κ.α. Μερικά από τα τραγούδια που έχει γράψει είναι τα εξής: "Αν η ψυχή είχε φωνή". "Ακατάλληλος", "Δικτατορία", "Ζούμε σ ένα κόσμο", "Όχι ότι φοβάμαι", "Βούδας", "Η Κυριακή των παπουτσιών", "Μπορεί", "Ουσίες", "Τα κορμιά" κ.α.


Sincerely yours
Μαίρη Κάντα

Σχόλια