Νέες στήλες...

Καλησπέρα. Όπως σας υποσχέθηκα θα υπάρξουν νέες στήλες στο blog. Στήλες που θα αποκαλύπτονται σιγά-σιγά. Μία νέα στήλη που θα υπάρχει από σήμερα είναι η στήλη "Διαβάζοντας". Μία στήλη αφιερωμένη στο βιβλίο. Τα πάντα για τα βιβλία και την λογοτεχνία. Νέοι τίτλοι βιβλίων, ελληνική και ξένη λογοτεχνία καθώς και προτάσεις βιβλίου για τους μικρούς μας φίλους. Επίσης, μέσα από αυτή την στήλη θα γνωρίσουμε καλύτερα Έλληνες συγγραφείς.Τι λέτε; Πώς σας φαίνεται η δημιουργία αυτής της στήλης; Εύχομαι να πάνε όλα καλά..
 Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από σήμερα αυτή την στήλη υποδέχοντας κάποια νέα βιβλία....


"Μία μεγάλη καρδιά γεμίζει με ελάχιστα"   Συγγραφέας: Μάρω Βαμβουνάκη Εκδόσεις : Ψυχογιός



Περιγραφή


O άνθρωπος είναι καμωμένος από συγκρούσεις. Η αρμονία που αποτελεί προϋπόθεση αλλά και στόχο, η ωριμότητα, δύσκολα πετυχαίνονται στην πράξη. Αν τα αντίθετα στο σύμπαν -στο εξαίσιο πέρασμα της μέρας στη νύχτα, του χειμώνα στο καλοκαίρι, της βροχής στον ήλιο, της φουρτούνας στη νηνεμία-, όλα τα διαφορετικά συνταιριάζουν υπέροχες συμφωνίες, στις συμπεριφορές μας και στα συναισθήματά μας συνεχώς γρονθοκοπούνται. Ο πόλεμος με τον μισητό, μειονεκτικό εχθρό-εαυτό επιζητά αφορμές να μεταφέρει την οργή του, την πίκρα του, την απογοήτευση της αδυναμίας του έξω. Την αυτοτιμωρία που αισθάνεται πως διψά τη μετατρέπει σε τιμωρία κατά άλλου. Για άλλη μια φορά να ρίξει το φταίξιμο μακριά, σαν ασθένεια μολυσματική, σαν βρόμικο ρούχο, να γλιτώσει απ' την αυτομομφή και τη φριχτή ενοχή. Και όσο πιο απλός και αγαθός είναι ο απέναντι, τόσο θα του θυμώνει, όπως θυμώνουμε με τον καθαρό καθρέφτη μας όταν τον κοιτάμε και μας στέλνει πίσω, ως είδωλο, ένα τέρας. Υπάρχουν πλάσματα τόσο καθαρά που μας φτιάχνουν καθρέφτη, χωρίς να μιλούν, χωρίς να κάνουν τίποτα εξαιρετικό. Μόνο με το βλέμμα, με το χαμόγελο, με τη λάμψη που έρχεται από μέσα τους. Κάποιοι αναζητούν να πλησιάσουν τέτοια πρόσωπα, να καθρεφτιστούν, και κάποιοι τρέχουν μακριά τους, συκοφαντώντας τα, μέσα στο μυαλό τους έστω, για δικαιολογία.





"Η Νύφη φορούσε μαύρα" Συγγραφέας Σόφη Θεοδωρίδου, Εκδόσεις: Ψυχογιός
Περιγραφή


Σεπτέμβρης του '22. Η Αντριανή, μια νεαρή χήρα, καταφτάνει στη Σαλονίκη μαζί με το υπόλοιπο ανθρώπινο κοπάδι των προσφύγων. Πεντάρφανη και μόνη, με δυο μάτια πράσινα, μαγικά σαν τα βοτάνια της, θα βρει στήριγμα σε μια καλοκάγαθη ηλικιωμένη Πόντια και, στο πλαίσιο των ανταλλαγών των πληθυσμών, θα εγκατασταθεί σ' ένα μουσουλμανικό χωριό της Μακεδονίας.



Εκεί, ανάμεσα σε Έλληνες, Τούρκους, Πόντιους κι Αρμένιους, ανθρώπους πονεμένους που προσπαθούν να στηρίξουν τις ψυχές και τις ζωές τους, η Αντριανή θα αποθέσει την ευτυχία της στα χέρια του ρωμαλέου Άρη με την ηράκλεια δύναμη. Θα προκαλέσει τη μοίρα φορώντας ένα μαύρο φόρεμα για νυφικό. Κι αυτή θα δεχτεί την πρόκληση...



Με φόντο την Ελλάδα που ανεμοδέρνεται στις θύελλες του εικοστού αιώνα, παρακολουθούμε τη ζωή μιας γυναίκας που τολμά να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι σε μια κοινωνία όπου τον πρώτο λόγο έχει ο άντρας και η πεθερά, για να αναδειχτεί πληγωμένη αλλά νικήτρια.





Για τους μικρούς μας φίλους, ηλικίας 1- 4 ετών το βιβλίο "Ο Μπόντο το αρκουδάκι πάει στο νηπιαγωγείο"
Συγγραφέας: Niessen Susan
Εικονογράφος: Bieber Hartmut

Εκδότης: Εμπειρία Εκδοτική

Σειρά: Επαφή
 
 
Περιγραφή


Ο Μπόντο το αρκουδάκι χαίρεται πολύ που θα πάει στο νηπιαγωγείο: σήμερα μπορεί να πάρει μαζί του το αγαπημένο του παιχνίδι!

Σ αυτό το χαρούμενο εικονογραφημένο βιβλίο υπάρχουν πολλά προγράμματα για το νηπιαγωγείο που μπορείς να ανακαλύψεις. Στην τελευταία σελίδα θα τα δεις συγκεντρωμένα. Ξέρεις πώς λέγονται; Μπορείς να τα βρεις μέσα στην ιστορία μου;





 
 
 





Για παιδιά ηλικίας 7 και άνω το βιβλίο "Ο Παραμυθάς"  Συγγραφέας: Πιλάβιος Νίκος


Εικονογράφος: Τάπτα Στεφανία

Εκδότης: Ψυχογιός   
 
Περιγραφή


Ο Παραμυθάς είναι ένας παππούς όχι και τόσο συνηθισμένος. Έχει ένα μαγικό γιλέκο που, όταν το φοράει, μπορεί να μιλάει με τα ζώα, με τα φυτά και με τα πράγματα, ακόμη και να πετάει!



Σ' αυτό το βιβλίο θα μάθετε πώς έγινε φίλος με την καρέκλα του και τη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του, πώς συνάντησε τη φίλη του την Ντόλυ, το κοριτσάκι που μια μάγισσα το είχε κάνει άλογο, καθώς και πώς γνωρίστηκε με τον Θανάση το γάιδαρο, τον Τζο Σκαντζό το σκαντζόχοιρο, τη Φιφή τη φάλαινα, την Μπία την κάμπια, και πολλά πολλά ακόμη.



Άλλη μια διασκεδαστική ιστορία από το λατρεμένο Παραμυθά.

Σχόλια