Η πρώτη συγγραφική απόπειρα του Στέλιου Μάινα




«Τα φαινόμενα απατούν». Ή έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο Στέλιος Μάινας. Με τον τίτλο αυτόν κυκλοφορεί σήμερα το πρώτο του βιβλίο από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Πρόκειται για μια συλλογή «ταξιδιών». Έτσι χαρακτηρίζει ο ίδιος τις χάρτινες ιστορίες του. «Εγώ, υπερωκεάνιο δεν διαθέτω, μια βαρκούλα που πάει μέχρι την απέναντι ακτή έχω, μα με μια κουβερτούλα, ένα θερμός ζεστό τσάι και καλή παρέα».

Ο Στέλιος Μάινας γράφει μικρές «εκθέσεις». Κείμενα που δεν ξεπερνούν τις 700 λέξεις. Μικρός το πλήρωσε. «Με τη μαύρη βέργα, τη βίτσα, τα χέρια αλλά και με κλωτσιές καμιά φορά». Ο δάσκαλος τον στόλιζε «ανεπρόκοπε» και «τεμπέλη» κι αυτός ανταπαντούσε «μα εσείς, κύριε, δεν μας λέγατε ‘’το Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν’’;».

Τα φαινόμενα είναι οι ήρωές του. Περπατούν δίπλα μας, κάπου τους έχουμε δει αλλά τους προσπεράσαμε. Ο Στέλιος Μάινας παίζει χαρακτήρες, γράφει χαρακτήρες, μήπως έχει σκεφθεί να κόψει και να ράψει κάποιον πάνω του; «Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να αυτοεξυπηρετηθώ», λέει γελώντας αλλά πού ξέρεις τα φαινόμενα – είπαμε - απατούν.


Πηγή: protagon.gr

Σχόλια