Γιάννης Μπέζος

Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα

Πολλές φορές τον ταυτίζουν με τον Δημήτρη Χορν ενώ έχει μία πορεία τόσο στο θέατρο όσο και στη τηλεόραση που αρκετοί θα ζήλευαν. Μιλάμε για τον Γιάννη Μπέζο  με τον οποίο θα ασχοληθούμε  στη σημερινή στήλη. Γεννήθηκε στη Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου του 1956 και αποφοίτησε από την Δραματική σχολή το 1978. Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Ναταλία Τσαλίκη και έχουν μία κόρη.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης ήταν αυτός που ανακάλυψε πρώτος το ταλέντο του  Γιάννη Μπέζου όταν τον ξεχώρισε κατά την διάρκεια μιας παράστασης στο θέατρο "Σμαρούλα".  Στο θέατρο, αρχικά συνεργάστηκε με την  Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στις θεατρικές παραστάσεις "Πατρολογήματα", "'Ορνιθες", "Λυσιστράτη" "Βάτραχοι", "Αρχοντοχωριάτης", "Βίρα τις άγκυρες", "Ξενοδοχείο ο Παράδεισος", "Ο κατά φαντασίαν ασθενής".
Έχει συνεργαστεί δύο φορές με το Εθνικό Θέατρο και μία φορά με το Θέατρο Τέχνης, ενώ έχει σκηνοθετήσει αρκετές από τις παραστάσεις του. Το Μάρτιο του 2009 πρωταγωνίστησε στο διάσημο γαλλικό μιούζικαλ του Ζαν Πουαρέ "Το κλουβί με τις τρελές" σε σκηνοθεσία δική του και του Σταμάτη Φασουλή.
Η πρώτη του δουλειά στη τηλεόραση ήταν η σειρά "Το πάρκινκ" που προβλήθηκε το 1984 ενώ ακολούθησαν οι σειρές "Το δίλημμα" (1986), "Η βεντέτα" (1986), "Αθώος ή ένοχος" (1989) .Το 1991 γνώρισε μεγάλη επιτυχία συμμετέχοντας στη κωμική σειρά του Mega "Απαράδεκτοι". Η επιτυχία του Γιάννη Μπέζου συνεχίστηκε στις σειρές "Της Ελλάδος τα παιδιά" (1993), "Απών" (1995), "Εκείνες κι εγώ" (1996), "Βίος Ανθόσπαρτος" (1998) κ.α.
Το 2001 πρωταγωνίστησε στη τηλεοπτική σειρά "Άκρως οικογενειακόν", (Ant1) ενώ ακολούθησαν τα σίριαλ "Λίστα Γάμου" (2003), "Τα μαχαιρώματα" (2004), "Ήρθε και έδεσε" (2006) και "Ευτυχισμένοι μαζί" (2007). Επίσης, έχει κάνει γκεστ εμφανίσεις στα σίριαλ "Ανατομία ενός εγκλήματος", "Κόκκινος κύκλος" ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και στη τηλεταινία "Ο γάμος της κόρης μου". Την σεζόν 2011-2012 θα πρωταγωνιστήσει στη τηλεοπτική σειρά "Dr Martin" που θα προβληθεί στο Mega.
 Τέλος, ο Γιάννης Μπέζος, διακρίνεται και για τις φωνητικές του ικανότητες. Έχει πραγματοποιήσει μουσικές παραστάσεις και δισκογραφικές συμμετοχές σε δίσκους του Γιώργου Χατζηνάσιου, του Νότη Μαυρουδή και του Θάνου Μικρούτσικου. Επίσης,στο κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες: "Η γυναίκα που έβλεπε όνειρα", "Ιλουστρασιόν", "Κάτω τα χέρια από τα νιάτα" και "Πάμπτωχοι Α.Ε".

Σχόλια