Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα


Αφορμή για την σημερινή στήλη του «Καλλιτέχνη» στάθηκε η κινηματογραφική ταινία «Ταξίδι στη Μυτιλήνη» του Λ. Παπαστάθη που έχει βγει στους κινηματογράφους από τις 18 Νοεμβρίου. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης πρωταγωνιστεί σε αυτή την ταινία, έχοντας για πρώτη φορά στη καλλιτεχνική του πορεία ένα δραματικό ρόλο. Ας γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα τον αγαπητό σε όλους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.
Γεννήθηκε στην Μυτιλήνη και θεωρεί πολύ σπουδαίο το ότι μεγάλωσε δίπλα σε ένα ποταμάκι, παίζοντας με τα χώματα. Ο ίδιος έχει αναφέρει πως αν δεν ήταν ηθοποιός, θα ήθελε να είναι ταξιδιωτικός ανταποκριτής, με μία βαλίτσα στο χέρι, όταν έχει έστω και δύο μέρες κενό, φεύγει με το αυτοκίνητο εκδρομή για να γεμίσει, όπως λέει, τις μπαταρίες του, ενώ θεωρεί εμπειρία ζωής ένα ταξίδι που έκανε στην όαση της Σίβα, στη Σαχάρα. Η φιλία του με την επίσης ηθοποιό Βίκυ Σταυροπούλου μετράει πολλά χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια μένουν μαζί στο ίδιο σπίτι. Όπως έχει δηλώσει η Βίκυ Σταυροπούλου σε πρόσφατη συνέντευξη της "Έγιναν σεισμοί, χάλασαν τα σπίτια μας, ψάχναμε σπίτια, βρήκαμε ένα μεγάλο και είπαμε "δεν μένουμε όλοι μαζί;" Και έτσι κάναμε, και χαίρομαι πολύ γιατί είναι ωραίο να μοιράζεσαι την ζωή με φίλους και ανθρώπους που σε αγαπάνε. Και με τον Χρήστο εγώ θέλω να γεράσω."
Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό με την εμφάνιση του στη πολύ πετυχημένη τηλεοπτική σειρά του Ant1 "Εγκλήματα" την περίοδο 1998-2000. Πριν το πρωταγωνιστικό του ρόλο σε αυτό το σίριαλ για έντεκα χρόνια βρισκόταν στο πλάι του Λάκη Λαζόπουλου, στους "Δέκα μικρούς Μήτσους" στο τηλεοπτικό σταθμό Mega. Έχει συμμετάσχει επίσης στις σειρές "Οι μεν και οι δεν" (Ant1), "Αχ Ελένη" (Mega), "Ντόλτσε Βίτα" (Mega), "Στρίβειν δια του αρραβώνος" (Ant1), Όλα του γάμου δύσκολα" (Alpha). Την περίοδο 2006-2007 συμμετείχε στη ανατρεπτική μαύρη κωμωδία ""Πόσο γλυκά με σκοτώνεις" στο Ant1 μαζί με την Μαρία Λεκάκη και τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Ένα χρόνο αργότερα έκανε μία γκεστ εμφάνιση στη σειρά "Γιούγκερμαν" (2007-2008 Ant1) Ακολούθησαν γκεστ εμφανίσεις στις σειρές "Κόκκινο Δωμάτιο" (2005-2006 Mega), "Safe Sex" (2007-2008, Mega), "7 Θανάσιμες Πεθερές" (2004-2008 Mega), και "Αληθινοί Έρωτες" (2008, Alpha)
Στο θέατρο, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις ενώ έχει σκηνοθετήσει και κάποιες.. Μερικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει είναι οι εξής: "Σεσουάρ για δολοφόνους", "Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας", "Η κωμωδία των παρεξηγήσεων", "Τα κίτρινα γάντια", "Σύζυγος αλλεργιολόγου", "Μήδεια", κ.α. Την περίοδο 2006-2008 σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο "Σ αγαπώ, σε λατρεύω, χωρίζουμε" και πρωταγωνίστησε μαζί με την Βίκυ Σταυροπούλου, την Ζέτα Μακρυπούλια και τον Μέμο Μπεγνή. Ένα χρόνο αργότερα, είχε την σκηνοθεσία της παράστασης "Νοέμβριος" του Ντέιβιντ Μάμετ, όπου και πρωταγωνίστησε μαζί με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Μάνο Πίντζη, Ιωσήφ Μαρινάκη και Χρήστο Βασιλόπουλο. Η τρίτη θεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είναι οι "Συμπέθεροι από τα Τίρανα", με την οποία έκαναν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι και συνεχίζεται και φέτος στο θέατρο Λαμπέτη. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει και την θεατρική παράσταση "Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω".
Τέλος, στο κινηματογράφο, έχει παίξει στις ταινίες "Προς την ελευθερία" (1996), "Οξυγόνο" (2003), "Straight Story" (2006), "Bank Bang" (2008) και "Ταξίδι στη Μυτιλήνη" (2010).

Σχόλια