Σάκης Μπουλάς: Λίγα λόγια για την ζωή του

Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα



Ο Σάκης Μπουλάς, τόσα χρόνια δίνει το καλλιτεχνικό του "παρών" μοιράζοντας την ζωή του στο γυαλί και στη πίστα, στη μουσική και στους ρόλους. Καιρός λοιπόν, να μάθουμε περισσότερα γι΄αυτόν, μέσα από αυτή την στήλη.Γεννήθηκε το 1954 στο Κιλκίς αλλά η καταγωγή του είναι από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του, όταν ήταν μικρός, προσπάθησαν να τον πείσουν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στο λόγο, όμως αυτός επέλεξε το τραγούδι και την ηθοποιία.
Έχει παίξει στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, έχει βγάλει δίσκους με τα τραγούδια του και είχε την τύχη να γνωρίσει σημαντικούς ανθρώπους, όπως τον Καββαδία και τον Μαρκόπουλο. Παλιότερα είχε κατάστημα με έπιπλα και έχει αδυναμία στα ρολόγια και τα παλιά παιχνίδια. Δηλώνει "ελεύθερο πνεύμα" γιατί όπως αναφέρει "κάτι παθαίνω με τις δεσμεύσεις και τους αιώνιους όρκους αγάπης."
Ο Σάκης Μπουλάς υπήρξε το 1975 ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Μουσικού καφενείου με το όνομα "Σούσουρο" μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Νικόλα Άσιμο  όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο. Παρόμοια δουλειά έγινε πέντε χρόνια αργότερα, το 1980 στο "Αχ Μαρία" όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές μαζί με τον Β.Παπακωνσταντίνου και τον Γ. Ζουγανέλη.
Στη παράσταση "Τρικάβαλο" το 1995 ήταν δίπλα στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το 2006 βρέθηκε δίπλα στη Τάνια Τσανακλίδου και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο "Ζυγό" στη μουσική παράσταση "Τα Μπουμπούκια". Ακολούθησαν οι παραστάσεις "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" (2007), "Γίναμε Θέαμα" (200-2009), "Παρθεναγωγείον Αρρένων" (2010). Αυτή την περίοδο, ο Σάκης Μπουλάς συμμετέχει στη παράσταση "Διαόλου Κάλτσες" στη "Ακτή Πειραιώς" μαζί με τους Γ.Ζουγανέλη, Λ. Μαχαιρίτσα, Μπ. Στόκα και Δ. Σταρόβας.
Ο Σάκης Μπουλάς έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές και οι στίχοι που έχει γράψει έχουν γίνει επιτυχίες. Η αρχή έγινε με τον Θάνο Μικρούτσικο στο "Καντάτα για την Μακρόνησο". Η συνεργασία του με τον Θάνο Μικρούτσικο κράτησε δώδεκα χρόνια και μαζί έκαναν πολλές συναυλίες. Εμφανίστηκαν σε Αυστρία, Ανατολικό Βερολίνο, Λειψία, Δρέσδη, Λονδίνο, Γλασκώβη, Βρυξέλλες και Λευκωσία. Αργότερα συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο στους "Αχαρνής" και τον Μιχάλη Γρηγορίου στα "Ανεπίδοτα Γράμματα". Συνέχισε με τον Μίμη Πλέσσα στο "Λουκιανού Διάλογοι" στο "Ζευς" και στον "Κοσμά τον Αιτωλό". Η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά ήταν το "Μπουλάς-Ελλάς". Το 1987 κυκλοφόρησε το δίσκο "Ας πρόσεχες" σε σύνθεση Μιχάλη Ρακιντζή και το 1992 κυκλοφόρησε το δίσκο "Ζάμανφου".
Στη τηλεόραση η πρώτη του δουλειά ήταν στον "Μεγάλο Ξεσηκωμό" της κρατικής τηλεόρασης με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο. Αργότερα  εμφανίστηκε σε κάποιες εκπομπές όπως το "Graffity" με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τα "Τετράγωνα των Αστέρων".  Το 2000 πρωταγωνίστησε στη κωμική σειρά του Mega "Δέκα Λεπτά Κήρυγμα" και την περίοδο 2003-2004 πρωταγωνίστησε στις "Σαββατογεννημένες" (Mega) σε σενάριο Γιώργου Καπουντζίδη. Ακολούθησαν οι σειρές: "Ας πρόσεχες" (ΑΝΤ1), "Πενήντα πενήντα" (Mega), "Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας" (ΑΝΤ1), "Φίλα τον βάτραχο σου" (ΑΝΤ1), "Bellas TV" (Mega). "Η οικογένεια βλάπτει" (Mega).Eπίσης, έχει κάνει guest εμφανίσεις στα σίριαλ "7 Θανάσιμες Πεθερές", "Εντιμότατοι κερατάδες" και "Εργαζόμενη γυναίκα". Φέτος πρωταγωνιστει στο δεύτερο κύκλο επεισοδίων της σειράς "Πενήντα-πενήντα".
Στο κινηματογράφο, ο Σάκης Μπουλάς έχει περισσότερα χρόνια δουλειάς, αφού η πρώτη του συμμετοχή ήταν το 1981 στη ταινία "Ο Δράκουλας των Εξαρχείων".Ακολούθησαν οι ταινίες: "Ντελίριο" (1983), "Η Πόλη ποτέ δεν κοιμάται" (1984), "Τηλεκανίβαλοι" (1987). "Πατρίς Ληστεία Οικογένεια" (1987), "Ας περιμένουν οι γυναίκες" (1998), "Η αγάπη είναι ελέφαντας" (2000), "Λουκουμάδες με μέλι" (2004), "Ηθικόν Ακμαιότατον" (2005), "Το φιλί της ζωής" (2007), "Μαφιόζοι στο Αιγαίο" (2008), "Πεθαίνω για σένα" (2009). Η νέα ταινία στη οποία πρωταγωνιστεί φέτος μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη ονομάζεται "Μία φορά και ένα καιρό".

 

Σχόλια