Αθηνά Οικονομάκου: Λίγα λόγια για την ζωή της




Eπιμέλεια: Μαίρη Κάντα

Την γνωρίσαμε μέσα από το ρόλο της κακιάς «Ξένιας» στη καθημερινή σειρά του Mega «Η ζωή της Άλλης». Eίναι τόσο καλή στο ρόλο της , που όπως λέει και η ίδια, όταν την συναντούν στο δρόμο, την αποκαλούν «Ξένια» και είναι επιφυλακτικοί απέναντι της. Στη πραγματικότητα όμως η Αθηνά Οικονομάκου είναι μία γλυκιά, γεμάτη ταλέντο ηθοποιός.


Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1986 στη Σκάλα Λακωνίας. Σε ηλικία 18 ετών ήρθε στη Αθήνα για να φοιτήσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο δεύτερο έτος της σχολής, πέρασε ταυτόχρονα και στη «Κεντρική Σκηνή» της Μιμής Ντενίση, απ΄όπου τελείωσε το 2007.

Την ίδια χρονιά (2007) είχε την τύχη να εμφανιστεί για πρώτη φορά στην τηλεόραση, δίπλα στο Χάρη Ρώμα. Είχε τον ρόλο της μαθήτριας στο σίριαλ «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» που προβλήθηκε στο Ant1.Μετά το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» συμμετείχε στη σειρά «Ατρόμητοι» στο Alpha (2008-2009). Από το 2009 γνωρίζει τεράστια τηλεοπτική επιτυχία εξαιτίας της σειράς «Η ζωή της άλλης» (Mega).

Ακόμα, έχει συμμετάσχει στη ταινία μικρού μήκους «Στοίχημα αγγέλων» το 2008. Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε στη παράσταση «Το φιόρο του λεβάντε» (2008-2009) και το 2010 εμφανίστηκε στο « Άνθος του κάκτου».

Φέτος το καλοκαίρι, συμμετέχει στη παράσταση «Οι Απελπισμένοι» στο θέατρο «Αθηνά». Μαζί της είναι ο Νίκος Μουτσινάς, η Χριστίνα Τσάφου, η Μαρία Ανδρούτσου σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

Σχόλια