Αγκάλιασε τα όνειρά σου!

Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα

Οι περισσότεροι κάνουμε όνειρα και βάζουμε στόχους. Τα όνειρα μας οδηγούν στη ευτυχία. Είναι ο λόγος που ξυπνάμε τα πρωινά και σηκωνόμαστε από το κρεβάτι με όρεξη. Είναι ο λόγος που ελπίζουμε στη επόμενη μέρα, στη επόμενη ώρα. Τα όνειρα μας κρατούν ζωντανούς.
Όνειρα κάνει ένα μικρό παιδί, όνειρα κάνει ο 18χρόνος, όνειρα κάνουμε στην ηλικία των 30, 40, 50… Είναι το μόνο πράγμα που δεν έχει ημερομηνία λήξης… Άλλος ονειρεύεται να αποκτήσει ένα καινούριο αυτοκίνητο, άλλος να σπουδάσει το επάγγελμα που του αρέσει, άλλος να παντρευτεί ή να αποκτήσει παιδί. Διάφορα όνειρα και πολλά...

Πόσο εύκολο είναι το όνειρό σου να βγει αληθινό; Εξαρτάται από σένα και την αποφασιστικότητά σου. Εάν αποφασίσεις να ακολουθήσεις το δρόμο του ονείρου θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σου αλλάξουν γνώμη. Θα βρουν δεκάδες δικαιολογίες για να μη σ αφήσουν να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Να εγκαταλείψεις την προσπάθεια που κάνεις.

Εάν δουν, πως αποτυχαίνουν τα λόγια, ίσως αρχίσουν τις απειλές για να σε φοβίσουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε γονείς να λένε στα παιδιά τους: « Εάν θέλεις να σπουδάσεις μουσική (παράδειγμα), θα φύγεις από το σπίτι και δεν θα μας ξαναδείς ποτέ». Ή ακούμε να λένε «Πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις στη Ιατρική. Δεν ξέρω τι θα πω στο πατέρα μου αν δεν περάσεις εκεί. Θα θυμώσει πολύ». Όχι, δεν έχει σημασία αν εσύ δεν θες να περάσεις στη Ιατρική σχολή.

Συγγενείς, γονείς, φίλοι, άγνωστοι, γνωστοί, γείτονες ή μη μπορούν να γίνουν τα εμπόδια για να εκπληρώσεις τα όνειρά σου. Σε αυτό το σημείο θα μετρήσει το πόσο αποφασισμένος/η είσαι. Τολμάς να ξεπεράσεις αυτά τα εμπόδια για τα όνειρά σου; Τολμάς να αφήσεις πίσω σου αγαπημένα πρόσωπα για το όνειρό σου; Αν ναι, τότε θα τα καταφέρεις. Να θυμάσαι, όλα τα όνειρά σου, μπορούν να γίνουν αληθινά, αρκεί να το θέλεις πραγματικά….

Αγκάλιασε τα όνειρά σου, πάρε το ρίσκο και κοίταξε μπροστά… Όποιος σε αγαπάει αληθινά, θα συνεχίσει να σε αγαπά, ακόμα και μαζί με τα όνειρά σου. Όσοι φύγουν, σημαίνει πως δεν σε αγάπησαν ποτέ πραγματικά. Ακόμα και αν τα όνειρά σου δεν πραγματοποιηθούν ποτέ, θα ξέρεις πως προσπάθησες να τα υλοποιήσεις… Μη εγκαταλείψεις τα όνειρά σου, μη συμβιβαστείς σε μία πεζή, άχρωμη, άνοστη πραγματικότητα, άνοιξε φτερά και πέταξε ψηλά.

Ίσως πέσεις, ίσως κάποτε κοπούν τα φτερά σου, ίσως πονέσεις… Όμως δεν θα κλάψεις, θα χαμογελάσεις για την «πτήση» που είχες, πίστεψέ με. Καλύτερα να χαμογελάς μετά από μία «πτώση», παρά να κλαις για μία «πτήση» που δεν έκανες.




Σχόλια