Διασκεδάστε ανέξοδα και νικήστε την κρίση!

Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα

«Η οικονομική κρίση μας κάνει περισσότερο δημιουργικούς και περισσότερο ανθρώπινους» μου εκμυστηρεύτηκε μία νέα κοπέλα που συνάντησα πριν λίγη ώρα στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς μου. Άνεργη τους τελευταίους μήνες με πτυχίο Οικονομικών προσπαθεί να επιβιώσει στη δύσκολη σημερινή κατάσταση της χώρας μας, να βρει μία δουλειά και να συνεχίσει να κάνει όνειρα.


Οι καθημερινές μας συζητήσεις περιλαμβάνουν πλέον λέξεις όπως οικονομική κρίση, ανεργία, φτώχεια, ακρίβεια, χρέη, δάνεια, φόβος για το αύριο κ.α. Πώς μπορούν και επιβιώνουν οι νέοι άνθρωποι μέσα στη κρίση; Με τόσα προβλήματα υπάρχουν λύσεις για φτηνή διασκέδαση και ψυχαγωγία;

«Σαφώς» θα απαντούσα. Μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί σε νέους τρόπους διασκέδασης, εάν σκεφτούμε θετικά και σταματήσουμε για λίγο την γκρίνια. Πώς; Ακολουθώντας απλά, τις παρακάτω ιδέες.

Σας αρέσει η φωτογραφία, θέλετε να αποκτήσετε ένα νέο χόμπι μαθαίνοντας τα μυστικά της φωτογραφίας, να γνωρίσετε νέα άτομα, να ανταλλάξετε απόψεις και όλα αυτά εντελώς δωρεάν; Η Πολιτιστική ομάδα Πετραλώνων Ανδρέας Κατσικούδης διοργανώνουν για 4η συνεχόμενη χρονιά δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους. Τα μαθήματα στοχεύουν κυρίως να δείξουν την βασική τεχνική που χρειάζεται κάποιος για να δημιουργήσει φωτογραφικά. Έτσι θα παρουσιαστούν σημαντικά είδη φωτογραφίας και θα γίνει γνωριμία με τις περισσότερες φωτογραφικές μηχανές. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Πέμπτη 7-9 μμ στα Άνω Πετράλωνα, Βραζιλιάνα, Αρκαδών 4, Πλατεία Μερκούρη (τηλ. Επικοινωνίας: 21117108428)

Μήπως σας αρέσει περισσότερο το θέατρο; Φαντάζεστε τον εαυτό σας πάνω στη σκηνή; Θέλετε να παρακολουθήσετε μαθήματα υποκριτικής αλλά δεν έχετε τα απαιτούμενα χρήματα; Η ομάδα «Παίζουμε» έχει την λύση για εσάς. Η ομάδα αυτή είναι ένα μεταβαλλόμενο σχήμα το οποίο χρησιμοποιεί κυρίως την Θεατρική και την Λογοτεχνική Μορφολογία για να εκφραστεί και να επικοινωνήσει πολύτροπα. Στο θεατρικό εργαστήρι γίνονται μαθήματα υποκριτικής που ακολουθούν μέχρι τον Ιούνιο και ακολουθούν θεατρικές παραστάσεις. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Κάθε Παρασκευή στις 8 μμ Θεμιστοκλέους 66, Αθήνα (Τηλ. Επικοινωνίας: 6970283621)

Αν πάλι αγαπάτε τις ξένες γλώσσες αλλά σκέφτεστε τα χρήματα που θα ξοδέψετε στο φροντιστήριο για την εκμάθηση μίας νέας ξενόγλωσσης γλώσσας, η λύση έρχεται από το διαδίκτυο. Μπορείτε να μάθετε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα θέλετε μέσα από το site www.livemorcha.com εντελώς δωρεάν.

Είστε λάτρης των λογοτεχνικών βιβλίων αλλά ο πενιχρός μισθός σας δεν σας επιτρέπει να αγοράζετε συνέχεια νέα βιβλία; Υπάρχει η δωρεάν ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Ελλάδος που σας επιτρέπει να «κατεβάζετε» δωρεάν e-books. Η διεύθυνση είναι η εξής: www.free-ebooks.gr Πώς σας φαίνεται η ιδέα;

Θέλετε τώρα να πάρετε την παρέα σας και να διασκεδάσετε φτηνά; Κανένα πρόβλημα! Απλά λίγη ώρα πριν βγείτε από το σπίτι πληκτρολογήστε www.partyfinder.gr Το partyfinder.gr είναι ένα εξειδικευμένο website που προσφέρει συνεχή και ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλα τα parties που διοργανώνονται στη πόλη. Περιλαμβάνει πλήθος τέτοιων εκδηλώσεων που χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες για την πιο γρήγορη και αποτελεσματική αναζήτηση σας. Επίσης το site www.ftinapota.gr είναι ιδανικό για όσους ψάχνουν bar όπου πωλούν φτηνά ποτά

Τέλος, αν θέλετε να φάτε οικογενειακά σε ένα εστιατόριο αλλά σας εμποδίζουν οι ακριβές τιμές, μη απογοητεύεστε. Τελευταία, πολλά εστιατόρια της Αθήνας, ακόμα και αυτά που βρίσκονται σε ακριβείς περιοχές έχουν καθιερώσει το «Mezzo Menu». «Mezzo Menu» ονομάζεται η «μισή μερίδα» ,δηλαδή μισή ποσότητα φαγητού στη μισή τιμή. Έτσι μπορείτε να βγείτε, να διασκεδάσετε τρώγοντας και να πληρώσετε τα μισά χρήματα.

Σχόλια