Πάμε θέατρο; "Ο Θεός και η ψυχή σου"



Της Μαίρης Κάντα

Καθώς η εβδομάδα φτάνει στο τέλος της, σκέφτεστε πώς θα χαλαρώσετε και θα διασκεδάσετε; Σας έχω την καλύτερη λύση. Θέατρο!!! Το θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου φέτος φιλοξενεί την μεταφυσική, μαύρη κωμωδία «Ο Θεός και η ψυχή σου» του Παναγιώτη Καποδίστρια, που το 2006 είχε μπει στη λίστα του Columbus State University ως καλύτερο έργο παγκοσμίως.
Η Μαρία, η κεντρική ηρωίδα της παράστασης, προσπαθεί να ορθοποδήσει στην δουλειά της μετά τον χωρισμό της με τον Πάνο. Όταν η τεχνική εταιρία της συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό που γίνεται για κάποιο δημόσιο έργο, απελπισμένη αναφωνεί ότι θα έδινε και την ψυχή της στο διάολο για να πάρει το έργο αυτό. Έτσι εμφανίζεται ο διάβολος μπροστά της και της δίνει το συμβόλαιο. Νομίζοντας εκείνη ότι πρόκειται περί φάρσας, το υπογράφει. Στη πορεία συνειδητοποιεί τι έχει κάνει και προσπαθεί να επανορθώσει μα είναι αργά.

Τα χειρότερα έρχονται όταν ο διάβολος αναθέτει στον χάρο να την προσέχει. Εκείνος εγκαθίσταται στο σπίτι της δημιουργώντας περισσότερους μπελάδες.

Το έργο σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Καποδίστριας, την μουσική επιμελείται ο Γιάννης Μιχαήλ, τα κοστούμια η Μαρία Αχμέτ, τα σκηνικά ο Ηλίας Θεολόγου και τον φωτισμό ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης.

Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Ευτυχία Γιακουμή, Παναγιώτης Καποδίστριας, Βίκη Πρωτογεράκη, Άννα Σιάτσκαβα, Άννα Φωτοπούλου, Πόπη Χριστοδούλου και Μάνος Ψιστάκης.

Παραστάσεις: Παρασκευή-Σάββατο 21:15 και Κυριακή 20:00

Εισιτήρια: 14 ευρώ

Διάρκεια: 90′

Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου
Κουντουριώτου 40 & Μυριοφύτου 55 Αιγάλεω (πλησίον μετρό – στάση Αιγάλεω)
Τηλέφωνο: 210 5911390

Σχόλια