"H ακρίδα που δεν μπορούσε να πει το ρο" Οι πρωταγωνιστές μιλούν για την παράσταση αυτή




Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα

Εάν δεις μέσα στο σπίτι σου μία ακρίδα μπορεί και να τρομάξεις.

 Βλέποντας όμως την «ακρίδα που δεν μπορεί να πει το ρο» θα προβληματιστείς, θα γελάσεις και θα πιστέψεις στο τέλος πως όλα τα όνειρά σου μπορούν να πραγματοποιηθούν, αρκεί να το θελήσεις. Οι ηθοποιοί Αργύρης Γιαμάλογλου, Σταυρούλα Δάμπαλη και Αγγελική Μαχαίρα συμμετέχουν στην παιδική θεατρική παράσταση «Η ακρίδα που δεν μπορούσε να πει το ρο» και μιλούν γι΄αυτή.

1) Μιλήστε μας για την παράσταση όπου συμμετέχετε.

Αργύρης Γιαμάλογλου:
Παίζεται στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου. Είναι ένα παιδικό διδακτικό μιούζικαλ με χορό και τραγούδι. Αφορά κυρίως την φιλία, τα ανεκπλήρωτα όνειρα και το πώς μπορεί κάποιος να πετύχει τους στόχους του.
Αγγελική Μαχαίρα: Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτή την δουλειά. Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο σενάριο του κ. Καποδίστρια. Πολύ έξυπνο με πολύ χιούμορ που προσεγγίζει πολύ τα παιδιά και τους αρέσει.

2) Ποιοι είναι οι συντελεστές της παράστασης;


Σταυρούλα Δάμπαλη
: Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Παναγιώτη Καποδίστρια, τις χορογραφίες έχει κάνει η Χαριτίνη Τσικούρα, η μουσική είναι του Γιάννη Μιχαήλ κοστούμια είναι της Μαρίας Αχμέτ. Ηθοποιοί είναι ο Αργύρης Γιαμάλογλου, η Αγγελική Μαχαίρα, η Μαίρη Αθανασίου η οποία είναι και η πρωταγωνίστρια, η Γιούλη Μακρή και εγώ.

3) Είναι πιο δύσκολο το παιδικό θέατρο;

Αργύρης Γιαμάλογλου:
Είναι πιο δύσκολο και τα παιδιά είναι πιο απαιτητικά ως θεατές. Βλέπεις πιο έντονα τα συναισθήματά τους, δεν είναι τόσο κρατημένοι όσο οι μεγάλοι. Γελάνε αυθόρμητα, μιλάνε στη παράσταση, εάν δεν τους αρέσει κάτι, μπορεί να σηκωθούν και να φύγουν. Πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος, να μη χάσεις τα λόγια σου αλλά και να κρατήσεις μία ισορροπία σε σχέση με το κοινό.

4) Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που έχετε ακούσει για την παράσταση;

Αγγελική Μαχαίρα:
Μία μητέρα μας είπε ότι είναι πολύ ευτυχισμένη γι΄αυτό που είδε, γιατί συνήθως πάει σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις και τις ευχαριστιέται μόνο το παιδί. Η παράσταση αρέσει και στους γονείς.

5) Βασικό δίδαγμα του έργου είναι πως ό,τι θέλουμε μπορούμε να το πετύχουμε, αρκεί να πιστέψουμε στα όνειρά μας. Συμφωνείτε;

Σταυρούλα Δάμπαλη:
Απόλυτα. Αυτό προσπαθεί να κάνει και η ακρίδα. Είχε σαν όνειρό της να γίνει τραγουδίστρια, της δόθηκε μία ευκαιρία και προσπάθησε με κάθε τρόπο να το πετύχει.

Αγγελική Μαχαίρα: Συμφωνώ. Είμαι της άποψης πως όταν θέλουμε κάτι μπορούμε να το πετύχουμε. Προσπαθώ και στη ζωή μου να βάζω στόχους και ας είναι αρκετά υψηλοί. Μπορείς να πετύχεις ό,τι θέλεις.



6) Ποιοι είναι οι ρόλοι σας στη παράσταση;


Αργύρης Γιαμάλογλου: Κάνω ένα κακό τζίτζικα τον «Τζίμι» ο οποίος είναι ένας τύπος που βαριέται, τα θεωρεί όλα δεδομένα και είναι ψώνιο. Πιστεύει πως έχει πολύ καλή φωνή αλλά αποδεικνύεται το αντίθετο. Παίρνει μέρος σε διαγωνισμό τραγουδιού και θέλει να βγει πρώτος αλλά…. Δεν θα αποκαλύψω τι γίνεται στο τέλος.

Σταυρούλα Δάμπαλη:
Εγώ κάνω ένα μυρμήγκι το οποίο είναι τυφλό. Έπαθε ατύχημα όταν έπιασε φωτιά η φωλιά του και κατέληξε χωρίς φίλους. Στη πορεία συναντάει την ακρίδα και συμβάλλει στο να πετύχει ή να προσπαθήσει να πετύχει η ακρίδα το όνειρό της.

Αγγελική Μαχαίρα: Είμαι ο «Φώτης» η πυγολαμπίδα. Είναι ένα παιδί, χωρίς φίλους, με μία ιδιαιτερότητα, έχει χαλάσει το φως του και δεν φέγγει όπως οι υπόλοιπες πυγολαμπίδες. Στο δρόμο συναντάει την ακρίδα και τα υπόλοιπα έντομα και γίνονται φίλοι. Στη αρχή είναι ντροπαλό αλλά στη πορεία είναι αρκετά πειθαρχημένος και τους βάζει σε τάξη.


Σχόλια