Αγγέλου: «Σαν να φοράνε γιλέκο 10-15 κιλών!»



Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε για την πίεση που νιώθουν οι παίκτες του, για τη νίκη κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας, ενώ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στο δράμα του Στρναντ.
Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε αρχικά στον χαμό της γυναίκας του Στρναντ: «Το συμβάν είναι συγκλονιστικό, έξω από τα παιχνίδια. Εγώ ήθελα να πάρω τον Δημήτρη και δεν ήξερα τι να πω, αυτό δεν εξηγείται με λόγια. Είναι τρομερό σοκ, είναι συγκλονιστικό για τον αθλητή, μακάρι να το ξεπεράσει».

Στη συνέχεια μίλησε για τη νίκη: «Ο Δημήτρης τα είπε όλα. Ο Ίκαρος έχει έναν πολύ ικανό προπονητή και μέχρι τώρα τα παιχνίδια τα χτυπάνε στις αδυναμίες του αντιπάλου. Εμάς εκτός από τα μπασκετικά είναι και το θέμα της πίεσης, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, εγώ είμαι περήφανος.

Ξεκινήσαμε να πιέσουμε, γύρισε αντίθετα, αλλά πήραμε λύσεις από την θέση «4″ και την θέση «1″ , όπου ο Καραποστόλου μας έδωσε ασίστ και πολλά εύκολα καλάθια. Οι παίκτες όταν σουτάρουν είναι σαν να φοράνε γιλέκο 10-15 κιλών από την πίεση και αυτό μπορούμε να το ξεπεράσουμε μόνο μέσα από τη δουλειά και μέσα από την άμυνα. Κυνηγάμε μανιωδώς την σχέση ασίστ-λαθών. Αυτό που λέμε στους παίκτες είναι «κάντε όσα άστοχα σουτ θέλετε, δεν μπορείτε όμως να μην παίζετε άμυνα».

Επίσης θέλησε να ευχαριστήσει όσους είναι στο πλευρό τους: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, από τη διοίκηση, στους παίκτες και το σταφ που δουλεύουν αθόρυβα κι ελπίζω να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη συνέχεια που έχουμε μέσα από την ομαδικότητα και το οικογενειακό κλίμα.

Ο Ίκαρος έχει πολυδιάστατη σκέψη στην επίθεση. Του έλειπε ένας παίκτης που έχει 8 κερδισμένα φάουλ (Κυρίτσης), κάτι που σημαίνει ότι μετατοπίζουν την άμυνα. Εμείς διαλέξαμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με την άμυνα του Ίκαρου. Ξεκινάμε από δύο πολύ απλούς κανόνες. Πρώτον όσο μπορούμε ό,τι ενέργεια έχουμε να την χαλάσουμε στην άμυνα και δεύτερον η σχέση ασίστ-λάθη και τα ριμπάουντ.

Εγώ πιστεύω σε οποιοδήποτε περιβάλλον πίεσης είτε βαθμολογικής, είτε αποτελεσμάτων, μπορείς να το ξεπερνάς με την ομαδικότητα και αυτό το αντιμετωπίζουν οι παίκτες σιγά σιγά. Στον Άρη αν δεν παίξεις σε έναν μήνα φεύγεις, μπορεί όμως ο καθένας από την άμυνα να επιβιώσει».

Τέλος για το επόμενο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, προσπαθούμε να κρατήσουμε κάποιες σταθερές. Κάποιοι μικροί δάκρυσαν στα αποδυτήρια από την ένταση. Αυτό θα μεγαλώσει στο μέλλον. Σε αυτή την ομάδα αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα, σε άλλες όχι».


Πηγή:tsantiri.gr

Σχόλια