Η απάτη


Γράφει η Γεωργία Μαρίνου

H Φανή και ο Τάσος ήταν σαν τα συνηθισμένα ζευγάρια, που βλέπουμε στον δρόμο, αγαπημένοι, ερωτευμένοι…
Ήταν δύο χρόνια μαζί και πλέον έμεναν κάτω από την ίδια στέγη, τα προβλήματα όμως δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Απέλυσαν τη Φανή από τη δουλειά της, ο Τάσος έπρεπε να βρει αμέσως εργασία αλλιώς θα τους έδιωχναν από το σπίτι που νοίκιαζαν.

Καθώς ο Τάσος έψαχνε να βρει κάποια λύση ένας φίλος του, του τηλεφώνησε έχοντας καλά νέα, του είχε βρει δουλειά. Φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία και πήγε αμέσως στο γραφείο που του πρότεινε ο φίλος του. Όταν έφτασε στην πόρτα του γραφείου, ένιωσε πως ήταν πολύ κοντά στο όνειρο του, επιτέλους θα γινόταν δικηγόρος.

Η συνέντευξη δεν άργησε να τελειώσει, του είπαν πως θα τον ειδοποιούσαν πολύ σύντομα, ο Τάσος πήγε χαρούμενος στο σπίτι να πει τα νέα στην Φανή. Όταν μπήκε μέσα την είδε στην κουζίνα να μαγειρεύει, την πλησίασε αργά και της ψιθύρισε τα καλά νέα, εκείνη τρόμαξε και έκαψε το χέρι της. Ο Τάσος περιποιήθηκε την πληγή της, της είπε πως όλα πλέον θα έφτιαχναν… Επιτέλους όλα πήγαιναν καλά, αλλά για πόσο; Η ευτυχία τους δεν θα κρατούσε για πολύ…

Το τηλεφώνημα που τόσο περίμενε ο Τάσος δεν άργησε να έρθει. Τον πήραν στη δουλειά. Ο καιρός πέρασε γρήγορα, το ζευγάρι είχε ξεπεράσει τα προβλήματα του, ο Τάσος θα έκανε πρόταση γάμου στη Φανή… Εκείνη τον τελευταίο καιρό προσπαθούσε να βρει δουλειά, αλλά ένιωθε συχνά αδυναμία και ανακατωσούρες, αυτό την κρατούσε μακριά από τον στόχο της.

Εκείνο το πρωί ο Τάσος γνώρισε την κόρη του αφεντικού του, το όνομα της ήταν Έλλη, του πρότεινε να πάνε για φαγητό. Καθώς μιλούσαν ήρθαν πιο κοντά, έτσι αποφάσισαν να ξαναβγούν. Ο Τάσος όταν γύρισε στο σπίτι του, ένιωσε τις ενοχές να τον καταλύουν, μήπως έπαιρνε ένα μονοπάτι που δεν είχε γυρισμό; Η Φανή έπεσε στην αγκαλιά του και του είπε τα χαρμόσυνα νέα, ήταν έγκυος…

Μετά από μερικούς μήνες, ο Τάσος δεν έπαψε να βγαίνει με την Έλλη αλλά πάντα κρατούσε μία φιλική στάση. Μετά τη δουλειά πήγαν για ένα ποτό, καθώς μιλούσαν ήρθαν αρκετά κοντά, η Έλλη άρπαξε την ευκαιρία και τον φίλησε. Ο Τάσος της εξήγησε πως δεν έπρεπε να γίνει αυτό η γυναίκα του ήταν έγκυος. Η Έλλη χωρίς να πτοηθεί, τον απείλησε πως ο πατέρας της θα τον απέλυε εάν εκείνη του το ζητούσε. Ο Τάσος τρομοκρατήθηκε, δεν ήθελε να χάσει το όνειρο του, αλλά ούτε και τη γυναίκα του… Η Έλλη του πρότεινε να περάσουν τη νύχτα μαζί, ο Τάσος δεν το σκέφτηκε πολύ και δέχτηκε, μόνο μία φορά θα γινόταν και ποτέ άλλοτε, έπρεπε να το κάνει για να κρατήσει τη δουλειά, χρειαζόταν τα χρήματα για το παιδί του, την γυναίκα του.

Όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο, ο Τάσος πήγε στο μπάνιο, είχε αφήσει το τηλέφωνο του πάνω στο κρεβάτι. Το τηλέφωνο χτύπησε, ήταν η Φανή, χρειαζόταν βοήθεια… Η Έλλη, χωρίς να την καταλάβει ο Τάσος, έκλεισε το τηλέφωνο του…

Ο Τάσος βγήκε από το μπάνιο, η Έλλη τον άρπαξε στην αγκαλιά της κι άρχισαν να φιλιούνται, έπεσαν στο κρεβάτι. Την σταμάτησε, δεν μπορούσε να πληγώσει την Φανή, την αγαπούσε… Σηκώθηκε από το κρεβάτι, πήρε το κινητό του κι έτρεξε προς την εξώπορτα, η Έλλη πίσω του τον απειλούσε πως θα έχανε τη δουλειά. Ο Τάσος δεν έδωσε βάση στις απειλές της.

Σύντομα έφτασε στο σπίτι, βρήκε πεσμένη στο πάτωμα τη Φανή, την οδήγησε αμέσως στο νοσοκομείο. Είχε κάποιες επιπλοκές με την εγκυμοσύνη της. Ο Τάσος όταν άνοιξε το κινητό του είδε μία κλήση της, είχε προσπαθήσει να τον πάρει τηλέφωνο, τον χρειαζόταν ,ενώ εκείνος…

Η Φανή ξεπέρασε τον κίνδυνο, το μωρό είχε σωθεί, ο Τάσος δεν της είπε την αλήθεια, δεν άντεχε να το κάνει. Το επόμενο πρωί όταν έφτασε στη δουλειά του βρήκε το γραφείο του άδειο, τα πράγματα του βρίσκονταν μέσα σε μία κούτα. Το αφεντικό του τον πλησίασε, του είπε πως ήταν τυχερός που δεν του έκανε μήνυση, ο Τάσος προσπαθούσε να καταλάβει για ποιο πράγμα τον κατηγορούσε, εμφανίστηκε η Έλλη με την λύση στα χείλη της. Του ψιθύρισε στο αυτί πως είπε στον πατέρα της ότι προσπάθησε να τη βιάσει, αλλά τον έπεισε να μην του κάνει μήνυση.

Ο Τάσος γύρισε συντετριμμένος στο σπίτι του, είχε χάσει τα πάντα… Η Φανή τον αγκάλιασε τρυφερά, ζήτησε να μάθει τι είχε συμβεί, ο Τάσος της είπε όλη την αλήθεια. Εκείνη έκανε ένα βήμα πίσω και τον κοίταξε, ο Τάσος είπε πως αν ήθελε να χωρίσουν θα το καταλάβαινε… η Φανή δεν είπε λέξη μονάχα τον αγκάλιασε. Είχε πληγωθεί αλλά τον αγαπούσε, ήξερε πως ο Τάσος ότι έκανε ήταν για εκείνη. Έτσι με το πέρασμα του χρόνου αποφάσισαν να ξεχάσουν ότι είχε συμβεί. Η Φανή λίγους μήνες μετά γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι και κανείς τους δεν έμεινε χωρίς δουλειά… Ο Τάσος ποτέ δεν έπαψε να κυνηγάει το όνειρο του, να γίνει δικηγόρος.

Σχόλια