Το ταξίδι


Γράφει η Γεωργία Μαρίνου

«Ας πάμε ένα ταξίδι μαζί, να αλλάξουμε παραστάσεις»
Αυτά ήταν τα λόγια του Αλέξη στην Ευαγγελία. Εκείνη δεν χρειάστηκε πολλά παρακάλια για να δεχτεί. Αμέσως κανόνισαν και οι δύο να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους. Ένα ταξίδι με πλοίο, με προορισμό άγνωστο για την Ευαγγελία, ήταν έκπληξη του Αλέξη. Έτσι ήθελε να γιορτάσουν την επέτειο των πέντε χρόνων, μαζί αγκαλιά πάνω σε ένα καράβι.

Η μεγάλη μέρα είχε φτάσει, τα πράγματα ήταν πιο ρεαλιστικά από ότι είχαν φανταστεί. Το πλοίο δεν ήταν τόσο ονειρεμένο, είχε σκεφτεί η Ευαγγελία, αλλά αμέσως έδιωξε αυτές τις σκέψεις. Αυτό που είχε σημασία ήταν να είναι μαζί!

Τα ηχεία από το καράβι σύντομα πρόδωσαν τον προορισμός τους… Πήγαιναν στην Πάρο. Η Ευαγγελία πάντα ήθελε να πάει εκεί αλλά συνεχώς το ανέλαβε. Χαρούμενη αγκάλιασε τον Αλέξη και τον ευχαρίστησε με πολλά φιλιά.

Η υπόλοιπη μέρα κύλισε ομαλά, οι δυο τους ήταν συνέχεια αγκαλιά. Το ηλιοβασίλεμα τους αγκάλιασε γλυκά, ήταν τόσο όμορφα. Η Ευαγγελία είπε στον Αλέξη πως ζούσε την καλύτερη επέτειο της ζωής της, ο Αλέξης της είπε πόσο την αγαπάει. Εκείνη ήταν έτοιμη να του πει πως ήταν…

Αλλά ένας κρότος ακούστηκε τόσο δυνατά που στιγμιαία χώρισε το ζευγάρι.

Ο Αλέξης κράτησε σφιχτά από το χέρι την Ευαγγελία. Ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν προς τον ήχο αλλά μπροστά τους εμφανίστηκε ένας άντρας που οπλοφορούσε. Τους απείλησε όλους να καθίσουν κάτω με τα χέρια στο κεφάλι. Πρόσεξε την Ευαγγελία… Της ζήτησε να τον ακολουθήσει. Εκείνη δεν κουνήθηκε, αμέσως έβαλε το όπλο μπροστά από το κεφάλι της κι απαίτησε να σηκωθεί. Ο Αλέξης την κοιτούσε απελπισμένα, δεν ήθελε να την αφήσει μόνη. Ο άντρας με το όπλο την οδήγησε στη διπλανή καμπίνα.

Η Ευαγγελία φώναζε, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη λαβή του, ο Αλέξης πετάχτηκε στο δωμάτιο και χτύπησε τον εγκληματία στο κεφάλι, με ένα μεταλλικό αντικείμενο που βρισκόταν σε εκείνο το δωμάτιο. Ο άντρας έπεσε λιπόθυμος, ο Αλέξης αγκάλιασε σφιχτά την Ευαγγελία, εκείνη προσπάθησε να τον προειδοποιήσει, αλλά ο άντρας είχε ήδη βγάλει το όπλο του και πυροβόλησε τον Αλέξη, ύστερα έπεσε λιπόθυμος.

Ο Αλέξης παρέμεινε πεσμένος στην αγκαλιά της Ευαγγελίας, λίγο πριν ξεψυχήσει της είπε πόσο την αγαπάει… Της είχε σώσει τη ζωή…

Αμέσως μπήκε ο καπετάνιος στην καμπίνα, κλείδωσε στο δωμάτιο τον άντρα μέχρι να έβρισκαν στεριά και να τον συλλάμβαναν. Η Ευαγγελία δεν είχε προλάβει να πει στον Αλέξη αυτό που τόσο ήθελε… εκείνος τώρα είχε φύγει, αλλά είχε αφήσει ένα κομμάτι του πίσω του, η Ευαγγελία ήταν έγκυος…

Σχόλια