Ασθενής μαχαίρωσε τα γεννητικά του όργανα στο Δαφνί – Σάλος με γιατρό



Σοβαρά τραύματα με μαχαίρι προκάλεσε ένας ασθενής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στα γεννητικά του όργανα, σε μία βίαιη προσπάθεια να δώσει τέλος στη ζωή του. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο εφημερεύων παθολόγος αρνήθηκε να συνοδεύσει τον αιμόφυρτο ασθενή στο πλησιέστερο νοσοκομείο!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γνωμάτευση του παθολόγου ανέφερε πως «ο ασθενής είναι αιμοδυναμικά σταθερός» και πως «μπορεί να μεταβεί στο νοσοκομείο χωρίς τη συνοδεία ιατρού».


Ένας νοσηλευτής που συνόδευε τον ασθενή στο Τζάνειο νοσοκομείο αναγκάστηκε να αναλάβει, με συνοπτικές διαδικασίες, χρέη ιατρού. Ο ασθενής χειρουργήθηκε εν τέλει, με τα σημάδια να δείχνουν πως δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο, ενώ θα πρόκειται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες από το νοσοκομείο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης,μετά και τις καταγγελίες των νοσηλευτών ότι η άρνηση του ειδικευόμενου παθολόγου δεν σχετιζόταν τόσο με την σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση του ψυχιατρικού ασθενή, όσο με το γεγονός ότι δεν υπήρχε στο νοσοκομείο άλλος παθολόγος που να εφημερεύει τη συγκεκριμένη ημέρα.

Επιπλέον, κατά τους εκπροσώπους των νοσηλευτών, αποτελεί μείζον επιστημονικό και δεοντολογικό ζήτημα η συνοδεία του αιμόφυρτου ακρωτηριασμένου ασθενή από έναν νοσηλευτή που προφανώς «δεν δύναται να παρέχει τις υπηρεσίες του εκτός των ορίων των υπηρεσιών του νοσοκομείου αλλά και δεν έχει εκπαιδευτεί να παρέχει τις υπηρεσίες του εντός των ασθενοφόρων οχημάτων».

Πηγή:koolnews.gr

Σχόλια