"The Innocent" ( Ο Αθώος)





Γράφει η Μαίρη Κάντα

Ο Γιάννης, ένας 19χρονος φοιτητής στο ελεύθερο του χρόνο παρακολουθεί μανιωδώς ξένες αστυνομικές σειρές και ταινίες. Τελευταία παρακολουθεί μία νέα σειρά που ονομάζεται «The Innocent» («Ο Αθώος»).
Πρόκειται για μία σειρά που κέντρισε το ενδιαφέρον του από το πρώτο επεισόδιο. Έχει συμπαθήσει πολύ τον ήρωα της σειράς, τον Jack. Ο Jack, σε αυτή τη σειρά, βρίσκεται στις φυλακές της πόλης “Dark Forest” («Σκοτεινό Δάσος») καταδικασμένος σε ισόβια για ένα φόνο που δεν διέπραξε ποτέ. Προσπαθεί να βρει αποδείξεις πως δεν έκανε αυτός τον φόνο αλλά ο δίδυμος αδερφός του.

Οι τηλεθεατές γνωρίζουν πως ο Jack είναι αθώος και ελπίζουν να βρει αποδείξεις που θα το αθωώνουν. Το ίδιο ελπίζει και ο Γιάννης, παρακολουθώντας τα επεισόδια της σειράς. Έχει αγαπήσει τόσο πολύ τον ήρωα της σειράς που θα ευχόταν να μπορούσε να βοηθήσει τον ήρωα να δραπετεύσει από αυτές τις φυλακές.

Ένα βράδυ που είχε πανσέληνο, η ευχή του Γιάννη πραγματοποιήθηκε. Καθώς έβλεπε την σειρά «The Innocent», η οθόνη της τηλεόρασης, άρχισε ξαφνικά να μεγαλώνει και να μεγαλώνει μέχρι που έγινε τεράστια και ρούφηξε τον έκπληκτο και πανικόβλητο Γιάννη.

Ο Γιάννης από το σαλόνι του σπιτιού του βρέθηκε σε ένα κελί της φυλακής. Έτρεμε ολόκληρος από το φόβο του, μέχρι που πρόσεξε τα ρούχα του. Δεν φορούσε πια τις κόκκινες πυτζάμες του, αλλά μία πορτοκαλί ολόσωμη φόρμα που έγραφε «Prison”. Ήταν τα ρούχα του Jack. Ο Γιάννης είχε πάρει την θέση του Jack.

Δεν μπορούσε να καταλάβει το πώς μεταφέρθηκε στις φυλακές του «Dark Forest”. «Ίσως έφταιγε η πανσέληνος» σκεφτόταν μα δεν άντεχε να μείνει σε αυτό το κελί, ούτε στιγμή. Γνωρίζοντας την ιστορία του Jack, θα έπρεπε να περιμένει πολύ καιρό για να αθωωθεί και να επιστρέψει στο σπίτι του. Αποφάσισε λοιπόν να δραπετεύσει. Ίσως αν έφευγε από την φυλακή να μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Το να μπορέσει να δραπετεύσει από τη φυλακή δεν ήταν πολύ δύσκολο, γιατί γνώριζε πως οι νυχτερινοί φύλακες δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κτίριο να μένει αφύλακτο και προσιτό σε όσους ήθελαν να δραπετεύσουν. Το ίδιο έκανε και ο συγκρατούμενος του Jack στα προηγούμενα επεισόδια της σειράς. Έψαξε κάτω από το στρώμα του Jack. Εκεί, αν θυμόταν καλά, στο προηγούμενο επεισόδιο, κάποιος συγκρατούμενος του είχε δώσει ένα μικρό σουγιά για να το φυλάξει. Με αυτό το σουγιά θα μπορούσε να δραπετεύσει αρχικά από το κελί. Μετά θα πηδούσε από το κτίριο της φυλακής, όταν δεν θα τον έβλεπαν οι φύλακες.

Έτσι και έγινε. Μπόρεσε εύκολα να δραπετεύσει από την φυλακή. Βγαίνοντας από την φυλακή, βρέθηκε σε ένα δάσος. Πολύ ψηλά δέντρα έκρυβαν το ουρανό, ακουγόντουσαν ουρλιαχτά ζώων και έκανε κρύο. «Έτσι εξηγείται το όνομα “Dark Forest”» σκέφτηκε ο Γιάννης και περπατούσε γοργά για να φύγει από το δάσος που το τρόμαζε τόσο πολύ.

Περπατούσε για ώρες. Το ξημέρωμα έφτασε στη κορυφή ενός βουνού. Ούτε που κατάλαβε το πώς έφτασε μέχρι εκεί. Τα δέντρα δεν ήτα πια τόσο τρομακτικά, ήταν ζεστός ο καιρός και ο Γιάννης είδε πως στη άλλη πλαγιά του βουνού υπήρχε μία μικρή λίμνη. Ο Γιάννης αποφάσισε να κατεβεί από το βουνό για να μπορέσει να πιεί λίγο νερό στη λίμνη.

Κατεβαίνοντας από το βουνό, έφτασε σε ένα καταπράσινο λιβάδι. Εκεί ήπιε λίγο νερό από την λίμνη και έκατσε για να ξεκουραστεί. Ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι του, αλλά δεν ήξερε το πώς. «Εάν η πανσέληνος φταίει που είμαι εδώ, ίσως θα πρέπει να περιμένω την επόμενη πανσέληνο για να επιστρέψω στο σπίτι» συλλογίστηκε και κοίταξε το ρολόι του. Κόντευε δώδεκα το μεσημέρι.

Όταν και οι δύο δείκτες του ρολογιού πλησίασαν στο 12, άνοιξε μία μεγάλη τρύπα δίπλα στη λίμνη. Η τρύπα αυτή ρούφηξε το Γιάννη και το μετέφερε ξανά στο σαλόνι του σπιτιού του. Ο Γιάννης φορούσε πάλι τις κόκκινες πυτζάμες του και έτρωγε ποπ κορν, παρακολουθώντας τον Jack στο «The Innocent» να προσπαθεί να αποδράσει από την φυλακή.

Σχόλια