«Τι να θυμηθώ»… από μια τέτοια βραδιά…








Γράφει η Ελίνα Λαγουδάκη




Το Σάββατο 11 Μαΐου , στα πλαίσια της διοργάνωσης «Ημέρες Ρεθύμνου» , ο Απόστολος Ρίζος, ο Παναγιώτης Τσεβάς και ο Κώστας Νικολόπουλος μας χάρισαν μια υπέροχη μουσική βραδιά στο Παλιό Τελωνείο Ρεθύμνου.
Με υπέροχες μουσικές επιλογές, γέμισαν την νύχτα του κόσμου με συναισθήματα, σκέψεις και χαμόγελα. Με φόντο τους, τον παλιό φάρο της πόλης φωτισμένο και επιβλητικό, λες και πρόσεχε ώστε κανείς να μην χαλάσει την βραδιά, οι τρείς καλλιτέχνες πρόσφεραν στο κοινό μια μαγική εμφάνιση.
Κάτι τέτοιες στιγμές, κατανοείς πως σε ορισμένους επαγγελματίες μουσικούς, ταιριάζει ο τίτλος του ερασιτέχνη. Όχι με την έννοια που έχει στις μέρες μας. Αλλά με όλη την ουσία της λέξης. Οι τρείς αυτοί καλλιτέχνες, απέδειξαν σε όλους μας πως είναι εραστές της τέχνης τους γιατί της φέρονται με αγάπη, πάθος και συναίσθημα.

«Τι να (πρωτο)θυμηθω» από αυτήν τη βραδιά, λοιπόν; Την υπέροχη ατμόσφαιρα; Την μαγική, μελωδική και μοναδική φωνή του Απόστολου Ρίζου; Την ικανότητα του στην κιθάρα και στην φυσαρμόνικα; Την υπέροχη ικανότητα του Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν; Την αισθαντική φωνή του; Το χιούμορ του; Ή τέλος, το τρομερό σόλο του Κώστα Νικολόπουλου στην ηλεκτρική κιθάρα και την υπέροχη φωνή του;
Δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ… Το μόνο που ξέρω είναι πως εκείνο το βράδυ αυτοί οι εραστές της μουσικής τέχνης κέρδισαν νέο κοινό και πως όλοι όσοι τους απολαύσαμε, θα θέλαμε να το ζήσουμε πολλές φορές ακόμα!




(Φωτογραφίες: Ελίνα Λαγουδάκη)

Σχόλια