Γιώργος Καπουντζίδης: Ο σεναριογράφος του ονείρου....


Είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για την τεράστια επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς «Στο Πάρα 5». Είναι υπεύθυνος για τα τρελά νούμερα τηλεθέασης κάθε Δευτέρα βράδυ για δύο ολόκληρα χρόνια, για την «υστερία» που υπήρχε γύρω από το σίριαλ.... Ο Γιώργος Καπουντζίδης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος ηθοποιός και σεναριογράφος που μέσα από τις τηλεοπτικές του δουλειές μας έκανε όλους να ονειρευτούμε, να ελπίζουμε, να γελάμε αλλά και να δακρύζουμε. Όμως ποιός είναι αυτός ο άνθρωπος πίσω από τον ρόλο του «Σπύρου» ή του «Χορσέ»; Πώς ξεκίνησε και πώς έφτασε στο σημείο να γίνει ο πιο αγαπημένος ηθοποιός και σεναριογράφος; Για αυτόν λοιπόν τον ξεχωριστό άνθρωπο θα μιλήσω σήμερα.


Ο Γιώργος Καπουντζίδης γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1972 στις Σέρρες από οικογένεια εκπαιδευτικών. Ήταν από τα τυχερά παιδιά που μεγάλωσαν παίζοντας συνεχώς έξω: σε αλάνες , στους δρόμους και σε παλιά σπίτια που «εξερευνούσε» μαζί με τους φίλους του. Ήταν χαμογελαστός, εύθυμος όπως λένε οι παιδικοί του φίλοι. Αγαπούσε από παιδί ακόμα πολύ την τηλεόραση. Παρακολουθούσε όλες τις ξένες σειρές: «Μαγκαιβερ», «Ντάλας» κ.. Στο Λύκειο, άριστος μαθητής, και επηρεασμένος από την μεγαλύτερη του αδερφή που είναι δικηγόρος, αποφασίζει να σπουδάσει «Νομικές Επιστήμες» στη Θεσσαλονίκη.

Στα 23 του, λίγο προτού να τελειώσει την σχολή του, αποφασίζει, όπως ο ίδιος λέει, να την αφήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Κατεβαίνει στη Αθήνα και χωρίς να έχει βοήθεια από κανέναν δίνει εξετάσεις , περνάει και γίνεται πρωτοετής φοιτητής στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Εκεί νοιώθει ότι βρίσκει τον εαυτό του, ότι είναι σε δικό του χώρο οικείο, ότι γεννήθηκε για να ασχοληθεί με το θέατρο και όχι με την δικηγορία.

Όμως ενώ όλοι περίμεναν πως αυτός ο ταλαντούχος φοιτητής θα περνούσε με άριστα, κόβεται στις τελικές εξετάσεις της σχολής. Χωρίς ουσιαστικά κανένα πτυχία στα χέρια του, το 1999 λίγο πριν ξεκινήσει το ψάξιμο για δουλειά, υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία ως δόκιμος αξιωματικός. Το 2001, κατεβαίνει πάλι στη Αθήνα και γράφει το πρώτο του σενάριο το οποίο δυστυχώς απορρίπτεται και δεν μεταφέρεται στη μικρή οθόνη.

Αν και απογοητευμένος δεν το βάζει κάτω. Ξεκινάει δειλά-δειλά κάποιες εμφανίσεις στο σόου «Καμπαρέ Ίντριγκα» (2001), δίπλα στον Τάκη Ζαχαράτο. Στη συνέχεια, πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους» στο θέατρο «Αποθήκη». Είναι η εποχή που αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται αναγνωρίσιμος και να δίνει τις πρώτες του μικρές συνεντεύξεις σε περιοδικά για τα νέα πρόσωπα του θεάτρου. Παράλληλα με το θέατρο, ο Γιώργος συνεχίζει να γράφει πυρετωδώς. Το γράψιμο του γίνεται έμμονη ιδέα, αλλά και μεγάλη του αγάπη. Γράφει το σενάριο για την τηλεοπτική σειρά «Σαββατογεννημένες» και το στέλνει στο Mega.

Το Mega αποδέχεται το σενάριο και η επιτυχημένη πορεία του Γιώργου Καπουντζίδη μόλις έχει ξεκινήσει. Ο ίδιος κράτησε στη σειρά , μόνο ένα μικρό ρόλο, εκείνου του «Χοσέ» αλλά εξαιτίας του ταλέντου που ο ίδιος είχε, ο «Χοσέ» έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες της τηλεόρασης. Η σειρά επίσης , γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και μάλιστα παίρνει το βραβείο «Πρόσωπο 2003» ως η καλύτερη κωμική σειρά για το έτος 2003-04.

Μετά τις «Σαββατογεννημένες», ο Γιώργος μένει για ένα χρονικό διάστημα εκτός τηλεόρασης, κάνοντας μόνο ένα guest πέρασμα στη σειρά «Η Νταντά». Ωστόσο, το 2005 επιστρέφει δυναμικά με το «ονειρεμένο» του «Πάρα 5». Ούτε τα πιο αισιόδοξα μυαλά δεν περίμεναν όλο αυτό που θα γινόταν με την συγκεκριμένη σειρά. Το σίριαλ ξεπερνάει πολλές φορές στα τέταρτα το 50% στη τηλεθέαση και ο Γιώργος δεν προφταίνει να δίνει συνεντεύξεις σε περιοδικά και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Οι τίτλοι τέλους του «Πάρα 5¨» έπεσαν προς μεγάλη λύπη των φανατικών θαυμαστών του που δεν ήθελαν να ολοκληρωθεί δύο χρόνια μετά, το 2007. Η τηλεθέαση του τελευταίου επεισοδίου ξεπέρασε το 69% στα τέταρτα. Ακόμα, στη τηλεόραση έκανε και κάποιες guest εμφανίσεις στα σίριαλ: «Δις Μαδιάμ», «Κόκκινο Δωμάτιο» και «Singles».

Μετά το «Πάρα 5» ο αγαπημένος μας ηθοποιός ασχολήθηκε ξανά με το θέατρο. Έτσι πρωταγωνίστησε στις θεατρικές παραστάσεις «Το όνειρο της διπλανής πόρτας» μαζί με τους αγαπημένους του φίλους Αργύρη Αγγέλου και Ζέτα Μακρυπούλια στο θέατρο «Ιλίσια-Βολανάκης» (2007), καθώς και το καλοκαίρι του 2008 ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας στη «Ελένη» μαζί με την Σμαράγδα Καρύδη σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.

Στη Eurovision από το 2006 η παρουσία του Γ.Καπουντζίδη θα έλεγα πως είναι αρκετά σημαντική, καθώς μαζί με την Ζέτα Μακρυπούλια ήταν οι παρουσιαστές του «Welcome Party»(2006), του ημιτελικού (2006), καθώς και στο σχολιασμό του τελικού (2006).Τα κείμενα τα είχε γράψει ο ίδιος ο Γιώργος. Ενώ και φέτος στο ημιτελικό της Eurovision , ο Γ.Καπουντζίδης έγραψε τα κείμενα.

Στο κινηματογράφο, συμμετείχε στη ταινία «Ιλουστρασιόν» (2007), ενώ συμμετείχε και στη μεταγλώττιση της ταινίας « Γνωρίστε τους Ρόμπινσονς». Επίσης έκανε μαζί με την παρέα του «Πάρα 5» ( Κωνσταντινίδου-Αγγέλου-Καρύδη-Λάμπρη) αρκετές διαφημίσεις γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σε κείμενα δικά του.

Τέλος, φέτος ο Γιώργος Καπουντζίδης έχει επιλέξει να βρίσκεται μακριά από την τηλεόραση. Ωστόσο, συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «Από Μακριά» στο θέατρο «Μικρό Παλλάς» ενώ μαζί με τον Βασίλη Σαμπράκο (αθλητικό δημοσιογράφο) κάνει μία αμιγώς αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή καθημερινά στο «Arrena Radio».











Sincerely yours

Μαίρη

Σχόλια